​Uşak İtfaiyesi'nden Anız Yangınları Uyarısı

29-07-2015

Uşak İtfaiyesi’nden Anız Yangınları Uyarısı

Uşak Belediyesi İtfaiye Müdürü Nurullah Furuncu anız yangınlarına karşı uyarıda bulundu. Furuncu, yangınların canlılara zarar verdiği gibi toprağa da olumsuz etkiler bıraktığına dikkat çekti.

Yaz mevsiminde özellikle kırsal kesimde yapılan buğday ve arpa hasadının ardından, anız yangınları tehlikesi oluşmaya başladı. Kanayan bir yara haline gelen yangınlar ekolojik dengeye zarar verdiği gibi toprak kalitesinin de azalmasına neden oluyor. Yangınlar nedeniyle birçok canlı ise feci şekilde can verebiliyor.

Toprağa da zarar cana da zarar

Bu konuda bir açıklama yapan İtfaiye Müdürü Nurullah Furuncu vatandaşların anız yangınları konusunda hassas olmalarını istedi. Yangınlar nedeniyle birçok sıkıntı yaşandığını aktaran Furuncu, “Yaz aylarının en yoğun olduğu şu günlerde Müdürlüğümüz her yıl olduğu gibi anız yangınları konusunda teyakkuzda beklemektedir. Biz ilimizde bu tür olayların en aza inmesi ve yaşanmamasını istiyoruz. Çünkü bu tip olaylar ilimizin topraklarına zarar vermektedir. Her şeyden önemlisi topraklarda yaşamını sürdüren canlıların da yaşam haklarının elinden alınması bu tür yangınlar ile gerçekleşmektedir.  Bu nedenle hemşehrilerimizden hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Ceza alabilirler

Yangınların olmaması adına herkesin çevresine etki etmesi gerektiğini bildiren Furuncu, “İtfaiyemiz her ne kadar yangınlara başarı ile müdahale etse de hemşehrilerimize de büyük görevler düşmektedir. Öncelikle toplumsal bilincin sağlanması adına tüm vatandaşlarımız bu konuda çevrelerine etki etmelidir. Anız yakmanın zararları ve tehlikeli yangınlar çıkarma rşiskş doğurduğu anlatılmalıdır. Aayrıca anız yakanların yasalar önünde suç işlemiş olduklarını ve bunun cezai müeyyidesinin bulunduğunu bilmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: ​Uşak Merkez Karaağaç mahallesi'nden Ali Efe ​Uşak Merkez İkisaray Mahallesi'nden Müşerref Biber ​Uşak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden duyuru 20/09/2019 Uşak Belediyesi - Dolandırıcılık Uyarısı Uşak Belediye Başkanlığından Dolandırıcılık Uyarısı Kar ve Tipi Uyarısı Uşak Belediyesi'nden Dolandırıcı Uyarısı ​Uşak İle Ruanda Arasında Ekonomik İşbirliği Görüşmesi Yapıldı ​Uşak Mutlu Kentler Ligi'nde 9'uncu Sırada Yer Aldı Uşak Belediyesi'nden Hemşehrilerimize Dolandırıcılık Uyarısı
uşak iftaiye yangın anız