UŞAK RENKLİ BİR 19 MAYIS ETKİNLİĞİNE SAHNE OLDU

20-05-2020

-Uşak’taki 19 Mayıs Etkinlikleri Hafızalara Kazındı

Kurtuluş meşalesinin ateşlendiği, en önemli Milli Bayramlarımızdan olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Uşak’ta birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.

Covid-19 sağlık tedbirlerini göz önünde bulunduran ve bu çerçevede bir kutlama programı organize eden Uşak Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, halk oyunları, paraşüt gösterisi ve ışık şovuyla kutladı.

Halk oyunu ekipleriyle şehirdeki birçok noktada gösteri düzenleyen Uşak Belediyesi, yöresel oyunlarla vatandaşa 19 Mayıs’ın coşkusunu yaşattı.

Öte yandan “Bütün ümidimiz gençliktedir” yazılı pankart ile gün boyu Uşak semalarını turlayan paramotor paraşütçüsünü Uşaklılar evlerinin balkonundan ilgiyle izledi.

Saatler 21.30’u gösterdiğindeyse kentin en yüksek noktaları arasında yer alan Atapark’ta gerçekleştirilen özel ışık şovu adeta görsel bir şölen sundu. Uşak semalarını süsleyen ışıkların yanı sıra binalara ay yıldızlı Türk Bayrağı figürü yansıtıldı.

BAKAN ÇAKIN: 19 MAYIS HÜRRİYET SEVDASININ BİR NİŞANESİDİR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın, gün boyu devam eden çeşitli etkinliklerle kutlandığını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “19 Mayıs Türk Milleti açısından çok önemli bir gün ve hürriyet sevdasının bir nişanesidir. Bundan tam 101 yıl önce bugün Türk tarihine yön verecek o önemli adım atılmıştır ve ülkemizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. En önemli milli bayramlarımızdan olan bu özel gün, içinde bulunduğumuz ve uymamız gereken sağlık tedbirleri sebebiyle bu sene farklı bir formatta kutlanmak durumunda kaldı. Biz de koşullara uygun bir etkinlik organize ettik.” dedi.

“ÖZGÜRLÜK MEŞALEMİZ DAİMA YANSIN”

Halk oyunu ekibimiz yöremize ait birbirinden güzel oyunları sergiledi. Paraşütçümüz ‘Bütün ümidimiz gençliktedir’ yazılı pankartı ve Türk Bayrağımızı gökyüzünde dalgalandırırken, adeta, ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü doğrular nitelikte tüm hemşehrilerimizin bakışlarını gökyüzüne çevirmesini sağladı. Akşam saatlerindeyse Atapark’ta gerçekleştirdiğimiz ışık şovu ve ay yıldızlı ışık yansıtması ile bu önemli milli bayramımızı kutlamış olduk. İnşallah bir an önce, bayramlarımızı ellerimizde bayraklarımızla sokaklarda kutlayacağımız o günlere erişiriz. Ben bir kez daha, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, özgürlük meşalemizin daima yanmasını diliyorum.” diye konuştu.

Sağlık tedbirleri kapsamında özel organize edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, birbirinden renkli gösterilerle hafızalara kazandı.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi Kentteki Kahvehaneleri Dezenfekte Etti Uşak'ta Camiler İbadete Hazır Uşak Belediyesi'nden Arefe Mesaisi UŞAK BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞA KADİR GECESİ İKRAMI UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIKLI YAŞAMA TEŞVİK HEDİYESİ Zeyilname 3 Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması UŞAKTA MİNİKLER SABAHA UŞAK BELEDİYESİ'NİN SÜRPRİZİYLE UYANDI Sabire MICIR Uşak Belediyesi'nden Renkli Etkinlik UŞAK BELEDİYESİ'NDEN NORMALLEŞME SÜRECİNE DEZENFEKTE DESTEĞİ
uşak RENKLİ BİR 19 MAYIS ETKİNLİĞİNE SAHNE OLDU