Uşak Yeni Sanayi Sitesine Kavuşuyor

1-06-2019

Uşak Belediyesi ve Sanayi Sitesi Kooperatifi ortaklığında hayata geçirilecek 3. Sanayi Sitesi’nde ilk çalışmalar bugün başlatıldı. Kurban kesilerek başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çakın sanayici esnafını kooperatife üye olarak yeni merkezde yer almaya davet etti.

Uşak’ın uzun süredir beklediği ve kentin öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan 3. Sanayi Sitesi’nin inşası, yol yapım çalışmalarıyla start aldı.

Dükkân açacak sanayi esnaflarının yer bulma sorunu yaşadığı ve artık talebi karşılayamayan sanayi sektörünün sorununa kalıcı çözüm getirecek yeni sitesi yapım çalışmaları başladı.

Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin yan kısmında yer alan 1 Milyon 240 bin metrekarelik arazide yapılacak olan ve şehirde yeni istihdam alanları oluşturacak 3. Sanayi Sitesi’nde 100 metrekareden 500 metrekareye kadar 1080 dükkan yer alacak.

538 adet otomotiv birimi, 192 adet tekstil birimi, 194 adet demir doğrama birimi, 48 adet gıda birimi, 108 adet ise mobilya birimi site içerisinde yer bulacak. Ayrıca yeşil alan, sağlık tesisi, ticari, sosyal, eğitim ve dini tesis alanları da oluşturulacak.

Uşak Belediyesi tarafından başlatılan çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 3. Sanayi Sitesi’nde ki tüm çalışmaların sona ermesiyle, kent ekonomisine yeni bir soluk getirileceğini dile getirdi.

3. Sanayi Sitesi’nin yapımıyla birlikte artık şehirde dükkan bulamama sorununun ortadan kalkacağını, yeni sanayi sitesinin şehrin ekonomik olarak kalkınmasında önemli bir dinamik olacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bugün burada yapımı için ilk adımlarını attığımız 3. Sanayi Sitesi uzun zamandır Uşak gündemini meşgul eden bir konuydu. Şehrimizin içindeki gerek 1 Eylül Sanayi Sitesi, gerekse Yeni Sanayi Sitesi alan darlığından dolayı esnaflarımıza yeterli gelmiyordu ve yeni bir site kurulması konusunda ciddi bir beklenti mevcuttu. Biz de bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde oluşturmuş olduğumuz komisyonla gerek idaremiz gerekse kooperatif yetkilerimizle birlikte bu işi hızlı bir şekilde neticelendirmek için çalışmalara başlamış bulunmaktayız.” dedi.

MİLLETVEKİLİYLE, BELEDİYESİYLE, BÜROKRASİSİYLE UŞAK BU PROJEDE BULUŞTU

“Biz bu projeyi Uşak’ın projesi olarak görüyoruz.” diyen Başkan Çakın, “Sanayi sitemiz için Milletvekillerimiz, Belediyemiz, kamu bürokrasimiz el birliğiyle kooperatifimizle çalışacak. Sanayi sitesini Uşak’ımıza en kısa zamanda kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyacağız. Buradan sanayi sitesinde iş yapmak isteyen yeni girişimcilerimize seslenmek istiyorum. Bir an evvel kooperatifimize, belediyemize başvurup 3. Sanayi Sitemiz dolmadan üyelik işlemlerini yaparak burada yerlerini alsınlar. Zira burası Uşak’ın yeni gözde sanayi alanlarından birisi olacak. Biz de bunun sonuna kadar yanında ve destekçisi olacağız.” dedi.

3. Sanayi Sitesi ile beklentilerin karşılanacağını aktaran Başkan Çakın, ayrıca Uşak halkının Kadir Gecesi’ni de tebrik etti. Yeni bir sanayi sitesine her anlamda ihtiyaç duyulduğunu anımsatan Başkan Mehmet Çakın, alt yapı ve yol çalışmalarının uygulanacağı kentin yeni sanayi sitesinin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da Kadir Gecesi mesajıyla başladığı konuşmasında, “Böyle mübarek bir günde, özellikle sanayicilerimiz için çok önemli olduğuna inandığımız ve uzunca bir süredir devam eden, ama bazı aksaklıklar nedeniyle sürecin zaman zaman uzadığı sanayi sitesi için ilk adımı atmaktan mutluluk duyuyoruz. Kamulaştırılmış alanlar ve kooperatifle belediye üzerinde mutabık kalınmış alanlardaki yolların açılmasına ilişkin çalışmayı İnşallah bugün başlatmış bulunuyoruz. Kalan kısımlarla ilgili bir an önce sonuca erdirilmesi için hem Sanayi Bakanlığımızın hem diğer bakanlıklarımızın katkısı ile bu süreci Belediyemizin önderliğinde yürüteceğiz. Hep birlikte el ele bu süreci tamamlayıp, uzun süredir ihtiyaç duyulan 3. Sanayi Sitesi’nin dükkânlarını en kısa zamanda tamamlayarak değerli kooperatif üyelerine teslim edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

3. Sanayi Sitesi Başkanı Niyazi Erdoğan ise, çalışmanın esnaflar adına hayırlı olmasını diledi.  En yakında zamanda diğer inşaat faaliyetlerine başlanacağını dile getiren Erdoğan, “Bundan sonraki süreçte iyi bir yol izleneceğine inanıyorum. Tahminimiz 2 yıl içinde yeni dükkânlarımıza geçilmiş olur. Yeni dükkânlara ihtiyacı olan küçük sanayicilerimizin zaman kaybetmeden kooperatifimizle iletişime geçmesini ve üye olmalarını tavsiye ederiz.” diye konuştu.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Dayıoğlu, Hikmet Kahraman, Zeynep Ceylaner ve Gökhan Yalçın, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Niyazi Erdoğan ve kooperatif yönetimi çalışmaları alanda takip etti.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak Yeni Sanayi Sitesine Kavuşuyor