Uşak'ın En Büyük Alt Yapı Projesinde Sıra Son Bağlantıda

1944
11-02-2018

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen kent tarihinin en büyük ve en derin alt yapı çalışmasında sona gelindi. Kemalöz Mahallesinden ve Şeref Caddesinden gelen yağmur sularının 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağında birikmesini ve kent merkezine ulaşmasını engellemek adına yapılan çalışmalar son borunun yerleştirilmesiyle tamamlanacak.

Yoğun yağışlarda yetersiz tahliye hattı nedeniyle yaşanan su birikmeleri dev alt yapı projesinin hizmete girmesiyle tarih olacak. 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağının yapımı sürecinde bir kısmı tamamlanan ve geçtiğimiz aylarda Huzurpark'ın bulunduğu bölgeden de kalan kısmı start alan dev tahliye hattı istenilen noktaya geldi. Yer yer 11 metrelik derinliğe inilen kazı çalışmalarında 1400'lük borular döşendi. Akkuş deresinden başlayan su tahliye hattı 980 metrelik uzunluğuyla sel sorununu çözmeyi hedefliyor.

Son aşamaya getirilen, yağmurlu havaya rağmen kesintiye uğramayan çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgi alan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın tarihi bir süreçten geçtiğini ifade etti. Her alanda yürütülen çalışmaların alt yapıda da başarı ile sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Cahan, "Bu güne kadar eksik kalan ne varsa bizler onu ortadan kaldırmak, Uşak'ı hak ettiği noktaya getirmek için hizmet üretiyoruz. Bu kent bizim ve en iyisini hak ediyor." dedi.

Ani ve yoğun yağışlarda çarşı merkezindeki yağmur suyu hatlarının yeterli gelmediğini aktaran Başkan Cahan, "Özellikle bazı bölgelerde su baskınları oluyordu. Vatandaşımızın malının zarar görmesine neden oluyordu. Biz de bunun önüne geçmeyi hedefleyen bu projeyi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğündeki arkadaşlarımızla birlikte hayata geçirdik. Yaklaşık 1 kilometrelik ve içerisine rahatlıkla bir insanın sığabildiği dev boru hattımızı tamamen kendi personelimizle sona getirdik." açıklamalarında bulundu.

İki Yılda Tamamlanacağı Öngörüldü Üç Ayda Bitti

Daha önce gerçekleştirilen ihalede proje için 10 milyonun üzerinde bir bedel çıkartıldığını ancak çalışmaların Uşak Belediyesi bünyesinde yüzde 80 daha uyguna mal edildiğini ifade eden Cahan, "İhaleye göre yol iki yıl kapalı kalacaktı ve esnafımız, halkımız mağdur olacaktı. Bu nedenle onu iptal etmiştik. Şimdi tamamen kendi teknik ekibimiz ve araçlarımızla yaklaşık 3 ay gibi bir zamanda bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bugün de son bağlantısını yapıyoruz. Kanalımız artık hizmete hazır durumda. Biz de istedik ki bu son bağlantı noktasını arkadaşlarımızla birlikte koyalım ve emekleri için teşekkür edelim. Burada bu çalışmaları yürüten tüm ekibimize ve bizlere her zaman destek veren halkımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Böyle büyük bir çalışmanın ve kısa sürede sonuca ulaşmanın her belediye ve her şirket için mümkün olmadığına vurgu yaptı. Ekip ve ekipman konusundaki başarıya değinerek, "Yine de Rabbim çok büyük bir afetten korusun. Normal ölçekteki yağışlarda artık sel baskınları son buluyor." değerlendirmesinde bulundu. Cahan 3. battı çıktının da son aşamaya geldiğini ve alt kısmının trafiğe açılacağının müjdesini verdi.

Doğru Zaman, Kaliteli İş, Hızlı Sonuç

Özellikle Nisan aylarında meydana gelen yoğun yağışların etkilerini ortadan kaldırmak için projeye start verildiğini belirten UTAŞ Başkanı Ali Rıza Çümen ise, "Şehrimizde anlık ve yüksek miktarlı yağışlarda su baskınları oluyordu. Bu nedenle gerekli proje çalışmalarını yapıp daha önce bir kısmını bitirmiştik. Kalan kısmının da artık sonuna geldik. Riskli bir kazıydı ve iş güvenliği ile, profesyonellik ile sorunsuz bir şekilde tamamladık. Uşak'a önemli bir hizmeti kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Kalite temelli, mesaisiz bir çalışma yaptık." açıklamalarına yer verdi.

İncelemede Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a, UTAŞ Başkanı Ali Rıza Çümen, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Serdar Arıcan, eski Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur ve çalışan personel eşlik etti.

İlgili İçerikler: DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Giray Yapıcı 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST Ali Büyükyörük Banaz Büyükoturak Köyünden Zeliha Erdem KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK TEBESSÜMLERE DÖNÜŞÜYOR KÜÇÜK VE ÖZEL YÜREKLER BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI Banaz/Büyükoturak Köyünden, Ali Gümüş
uşak uşak belediyesi nurullah cahan alt yapı dev büyük derin son bağlantı