Uşak'lı Vatandaşlar Fetih İçin Buluştu

9-05-2017

Uşak’ta İstanbul’un fethinin yıldönümü için yapılan fetih buluşmaları kapsamında, Uğur Işılak bir halk konseri verdi ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, tarihsel süreci anlattı.

Uşak Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği Fetih buluşması, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda, soğuk havaya rağmen çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve KYK Uşak İl Müdürü Tahir Emre Can’ın da yer aldığı Fetih buluşmalarında, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 1453’te Fatih Sultan Mehmet’in önderliğinde fethedilen İstanbul’un bin bir emek ve zahmetle alındığını söyledi. Uğur Işılık da bir konser vererek, birinden farklı ve güzel şarkı ve türküler seslendirdi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İstanbul’un fethinin Türk ve İslam tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. İstanbul’un fethi için Hz. Muhammed (SAV)’nin bir hadisinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, “Peygamber Efendimiz, ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur’ diye buyurmuştur. İstanbul’un fethi sadece Osmanlı İmparatorluğu için değil, tüm İslam dünyası için büyük bir önem taşımaktadır. Tarih boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’u fetheden bir ecdadımız olduğu için gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, dinimiz, vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyorum” dedi.

Başkan Cahan ayrıca belediye hizmetleriyle ilgili olarak da kısa bir değerlendirme yaptı. Cahan, fetih etkinlikleri kapsamında konser veren Uğur Işılak’a uşak kilimi hediye ederken, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na ve Uğur Işılak’a ise KYK Uşak İl Müdürü Tahir Emre Can çiçek takdiminde bulundu.

Son Düzenlemeler: 09 Mays, 2017
İlgili İçerikler: DOWN SENDROMLU MİNİKLER İÇİN UNUTULMAZ BİR GÜN HUZURKENT SPOR TESİSLERİNDE SUNİ ÇİM FUTBOL SAHASINA SERİLMEK İÇİN GRANÜL MALZEME ALIMI UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SU TASARRUFU İÇİN ANLAMLI PROJE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GÖRME ENGELLİ BİREYLER İÇİN FARKINDALIK HAREKETİ Başkan Çakın Basın Mensuplarıyla Buluştu Karakuyu Köyünden Fatma İçinata SUYUMUZU KORUMAK İÇİN, SAYACIMIZI KORUYALIM Uşak Belediyesi'nden "Atatürk'ü Anma Günü" İçin Anlamlı Video Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN KURU MAMA ALINMASI İŞİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan konser uğur ışılak fetih buluşması