Uşak'ta 3 günlük çocuk festivali coşkulu bir şekilde başladı

26-04-2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Festivali düzenlenen kortej ile başladı.

Dünyada çocuklara atfedilen tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıl dönümü nedeniyle Uşak renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2. Geleneksel Çocuk Festivali düzenlenen kortejle başladı.

Akrobatların, jonklörlerin, çeşitli klasik otomobillerin yer aldığı yürüyüşün gözdesiyse farklı kılıklardaki çocuklar oldu. Uşak’ın en renkli korteji İsmetpaşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar sürdü. Vatandaşların kameralarına sarıldığı ve yoğun ilgi gösterdiği programda gökyüzüne kırmızı beyaz onlarca balon salındı.

Daha sonra Atapark’ta oluşturulan festival alanında devam eden etkinliklerle keyif dolu festivalin ilk gösterileri yapıldı. Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu’nun ve akrobatların yer aldığı sahne şovunda TÜBİTAK destekli bilim gösterisi yapılarak çocuklara bilgiler verildi.

Uluslar arası Troya Sirki’nin, bilim atölyelerinin, stantların, yarışmaların ve konser etkinliklerinin yer alacağı programla çocuklara keyifli bir 23 Nisan yaşatmayı hedeflediklerini belirten Uşak Belediye Başkan Vekili Sedat Aydın güzel bir program gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

Aydın: Çocuklarımız bize emanet

Uşak Belediyesi tarafından çocukların her zaman önemsendiğini dile getiren Belediye Başkan Vekili Aydın, “Ülkemizin geleceği gençlerimiz, belediyemiz ile yarınlara en güzel şekilde ulaştırılacak. Onlar bizlerin kıymetli emaneti ve gençlerimiz için huzurlu bir şehir inşa ediyoruz.” açıklamalarına yer verdi.

Düzenlenen etkinliğin gençlere verilen değeri gösterdiğini ifade eden Aydın, çeşitli projelerle onların gelişimine ve yarınlara hazırlanmasına belediye olarak destek verildiğini kaydetti.

Uludağ: Festival çocuklarımıza armağanımızdır

Festivalin bundan sonraki süreçlerde devam ettirileceğini aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ise, “Dünyada tek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kapsamında bu festival belediye olarak çocuklarımıza armağanımız. Gökyüzüne bıraktığımız balonlar gibi gençlerimizin de güzel yarınlara emin bir şekilde ulaşmasını istiyoruz. Başta festivalin mimarı Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a, okullarımıza, gençlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”  dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlu olmasını diledi.

Çocuklarsa mutlu olduklarını söyleyerek çığlıklarla neşelerini gösterdi.

Programa Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, İsmail Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlgili İçerikler: Kurtuluş Kum Voleybol Turnuvası Atapark'ta Başladı Çocuklara yarış parkuru sürprizi UŞAK'TA ÇOCUK OYUN GRUBUNA ÇİRKİN SALDIRI UŞAK BELEDİYESİ 4. TİYATRO FESTİVALİ'NE KATILACAK EKİPLER BELLİ OLDU UŞAK'TA BİR İLK OLAN ÇOCUK BİLİM SANAT ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE 3500 ÇOCUK HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ UŞAK'TA ÜÇ BİN ÇOCUK İLK KEZ TİYATRO İZLEMENİN KEYFİNİ ÇIKARDI Türkiye'nin En Büyük Kısa Film Festivali Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali A CAPELLA UŞAK VOKAL TOPLULUĞU VE UŞAK BELEDİYESİ ÇOKSESLİ ÇOCUK KOROSUNDAN MUHTEŞEM KONSER Uşak Belediyesi Engelli Çocukları Unutmadı Uşak Belediyesi 3.Ulusal Tiyatro Festivaline Katılacak Olan Ekipler
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 23 nisan çocuk festivali şenlik