UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

19-09-2019

Her yıl Şubat ayında gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifcilik Genel Müdürlüğü Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı kararıyla bu sene 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanması kararı alındı. Bu kapsamda, Uşak’ta faaliyet gösteren esnaf grupları, Atapark'taki kutlamalar dahilinde çeşitli etkinliklerle bir araya gelmeye devam ediyor.

16 Eylül'de Uşak Belediyesi önünde Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel’in yapmış olduğu dua ile başlayan etkinlikler, Uşak Belediye Başkanı Hikmet Kahraman'ın da katıldığı esnaf ziyareti ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki fotoğraf sergisi açılışıyla devam etmişti. Akşam saatlerindeyse vatandaşlar organize edilen konserlerle keyifli anlar yaşadı.

Bugünse, yine etkinliklerin adresi olan Atapark’ta Mehteran Gösterisi ve Halk Oyunları sahnelenirken, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Adem Duru, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ile oda başkanları ve Uşak protokolünün katıldığı kürsü konuşmaları yapıldı.

Vali Funda Kocabıyık’ın, ahilik kaftanını giydirdiği yılın Ahisi Muhammed Akşehirli, ödülünü Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’dan aldı. Düzenlenen programda yılın kalfası Mehmet Kaya’ya ve yılın çırağı Mehmet Ali Çetin’e ödülleri takdim edilirken, meslekte 40. yılını dolduran esnaflara da çeşitli hediyeler verildi. Ahilik Haftası nedeniyle kutlanan programa Uşak protokolünün yanında, eski dönem ahileri ve Uşaklı esnaflar da katılım sağladı.

Alanda yapmış olduğu konuşmasına Ahilik teşkilatının bir oluşumdan öte, bir eğitim sistemi, bir kültür olduğunu belirterek başlayan Başkan Çakın, esnaf ve sanatkarların Uşak için çok önemli bir noktada durduklarını ve Uşak için her zaman beraber çalışacaklarını dile getirdi. Her yıl olduğu gibi bu yılda esnafları unutmadıklarını ve esnafa verdikleri değeri her zaman gösterdiklerini aktaran Başkan Çakın, yılın Ahisini tebrik ederek, Ahilik Haftası Etkinliklerine katılan tüm Uşaklılara teşekkürlerini iletti.

İlgili İçerikler: CUMHURİYETİN 100 YILI UŞAK'TA COŞKUYLA KUTLANDI UŞAK BELEDİYESİ'NİN KURTULUŞ HAFTASI PROGRAMI BELLİ OLDU ÇOCUK ŞENLİĞİ'NDE İKİ BAYRAM BİR ARADA KUTLANDI UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ GENÇ KUŞAK FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI GURBETÇİ FESTİVALİ RENKLİ ETKİNLİKLERLE BAŞLADI ENGELLİ HAFTASINDA BAŞKAN ÇAKIN'DAN YENİ TESİS MÜJDESİ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BASIN TOPLANTISIYLA SONA ERDİ Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı
Uşak’ta AHİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI