UŞAK'TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KORTEJİ

10-06-2019

5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Uşak Belediyesi önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar kortej düzenlendi. Kortejin ardından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında kortej düzenlendi. Resmi kurumların ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin yer aldığı kortej Uşak Belediyesi önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar sürdü.

‘Çevre bekçi ile değil akıl ve sevgi ile korunur’, ‘Çevreyi hor gören, geleceği zor görür’ gibi dövizlerin açıldığı kortejin ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Düzenlenen programa Uşak Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Meral Gülmez Saçar katıldı. Atatürk Anıtı’na Uşak Belediyesi adına çelenk bırakan Saçar, dünyanın en öncelikli sorunlarından birisinin çevre kirliliği olduğunu kaydederek, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak istediklerini dile getirdi.

Güzel bir gelecek için doğanın, yaşam alanlarının korunmasının önemini vurgulayan Başkan Yardımcısı Saçar, “Doğru bir gelecek planlaması, yarınlara güzel bir miras bırakmak, bugünü doğru yaşamaktan geçiyor. Belediyemiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız konuyla ilgili üzerine düşen görevi ortak akıl ile yerine getirmektedir. Yeşil ve temiz bir Uşak, temiz su kaynakları, yaşanılır bir şehir anlamını taşımaktadır. Bu düşünceyle gerek çevreyle ilgili yatırımlarla gerekse hayata geçirilen programlarla bu konuda önemli faaliyetler ortaya koyuyoruz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, mutlu yarınların inşası hepimizin çabasından geçmektedir. Bireysel dikkatler, toplumsal normlara dönüşür ve böylece çevre kirliliği sorununun önüne geçmiş oluruz. Kıymetli hemşerilerimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

DERNEK BAŞKANI YÜKSEL’DEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Cam şişenin doğada 4 bin yıl, plastiğin bin yıl, sigara filtresinin de 5 yılda bertaraf olduğunu, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini anımsatan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Bakanı Hasan Yüksel ise, çevreye karşı duyarlı olma çağrısı yaptı.

Murat Dağı’nda yapılması planlanan altın ve gümüş madenine atıfta bulunarak konuşmasını sürdüren Hasan Yüksel, bir doğa harikası olan Murat Dağı’nda bu denli bir çalışmanın çevre için oldukça tehlikeli olduğunu belirtti. Bu çalışma sırasında 2 milyon ağacın kesileceğini, yaklaşık 6 bin metrekare alanda çalışmaların yapılacağını dile getiren Yüksel, ekosistemde olumsuz bir değişime sebep olacağını belirterek tüm bölgenin suyunun kirleneceği uyarısında bulundu.

Yüksel, çevre günü dolayısıyla yapılan bu etkinlikle Uşaklıları bilgilendirme gayesi taşıdıklarını, maden için ÇED Raporunun olumlu beyanına karşı pek çok derneğin ve gönüllünün mahkemeye itiraz dilekçesi sunduklarını aktardı. Başkan Yüksel, “Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’ın da çevre konusunda oldukça duyarlı olduğunu ve bu mücadelede bizimle olduğunu biliyor, kendisine çok teşekkür ediyoruz. ÇED Raporuna karşı milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve tüm gönüllüler olarak birlikte hareket ediyoruz. Çevremiz için olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Son Düzenlemeler: 10 Haziran, 2019
İlgili İçerikler: ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNÜN BUGÜNKÜ ADRESİ DOKUMACILAR SİTESİ UŞAK'TA GÖNÜL BULUŞMALARI'NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ UŞAK BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ MİNİKLERDE ÇEVRE DUYARLILIĞI OLUŞTURMAK İÇİN KOLLARI SIVAD BAŞKAN ÇAKIN ÇEVRE MAHALLESİ SAKİNLERİYLE BULUŞTU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM UŞAK'TAYDI UŞAK OKÇU DOSTLAR HAMZA ÇELEBİ KOŞUSU'NDA DÜNYA REKORU KIRILDI UŞAK'TA FIRIN VE PİDE SALONLARINA KAPSAMLI DENETİM BAŞKAN CAHAN MUHASEBECİLER GÜNÜ TOPLANTISINA KATILDI Başkan Av. Nurullah Cahan'ın Öğretmenler Günü Mesajı BELEDİYE BAŞKANI NURULLAH CAHAN'DAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
uşak uşak belediyesi kortej mehmet çakın meral gülmez saçar dünya çevre günü