Uşak'ta engellilerle birlikte kortej yürüyüşü düzenlendi

11-05-2018

Uşak Belediyesi ve Engelliler Platformu ortaklığında, Engelliler Haftası nedeniyle kortej düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Uşak Belediyesi ve Engelliler Platformu ortaklığında Uşak Belediyesi önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar kortej düzenlendi. Engelli bireylerin katıldığı yürüyüşte, engelleri aşma vurgusu yapıldı.

Yürüyüşe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, engelliler üzerine hizmet veren 8 dernek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dövizlerle yapılan yürüyüşte asıl engelin engel olmak olduğunun altı çizildi.

Kalabalık grup, kortejin ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda toplandı. Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nda dereceye giren engelli bireylere madalya takdimi yapıldı.

Uşak’ın engelsiz bir kent olması adına çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak Belediyesi bünyesindeki Engelliler Patformu’nun organize etmiş olduğu kortej yürüyüşümüzü hep birlikte gerçekleştirdik. Uşak’taki tüm engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız buradaydı ve ben bu anlamlı organizasyon için hepsine çok teşekkür ediyorum. Uşak Belediyesi olarak bu güne kadar yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Engelliler Haftası münasebetiyle alay komutanlığımız tarafından düzenlenen özel bir etkinliğe bizler de destek oluyoruz. Temsili olarak askerlik yapacak olan engelli kardeşlerimiz için yarın Atapak’ta saat 20.00’de bir asker eğlencesi düzenleyeceğiz. İstiyoruz ki toplumun tamamını kucaklayalım, özel insanlarımız da bu özel anları yaşasın. Uşak Belediyesi olarak daima onlarlayız. Onların neşesiyle hayat çok daha güzel.” dedi.

TÜM ENGELLER BİRLİK RUHUYLA ORTADAN KALDIRILIYOR

Uşak Belediyesi Engelliler Platformu olarak ve engellilere hizmet veren Uşak’taki sivil toplum örgütleriyle birlikte anlamlı bir kortej düzenlendiğini belirten Belediye Meclisi Üyesi ve Engelliler Platformu Başkanı Salih Küçük, “Bedensel, zihinsel, görme, işitme engeli bulunan vatandaşlarımızla bir arada hareket ettik. Programlarımız devam edecek. Temsili olarak askerlik görevi yapacak olan engelli bireyler için Uşak Belediyesi sponsorluğunda ve sivil toplum örgütlerinin de destekleriyle düzenlenecek olan eğlenceye tüm Uşak halkını davet ediyoruz.” diye konuştu. Küçük, Atatürk Kültür Merkezi’nde, Cumartesi günü de saat 20.00’da engellilere yönelik bir eğlence düzenleneceğini ekledi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem de, yapılan çalışmalara ortaklık ettiklerini kaydederek, “Başkanımızın dediği gibi el ele, gönül gönüle hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Teşekkür ederim.” açıklamalarında bulundu.

ŞAMPİYONLARIN ANTRENÖRÜ ARSLAN: BAŞARI NEDENİYLE GURUR DUYDUK

Gazi Üniversitesi’nde yakalanan başarının mimarlarından Özel Sporcu Antrenörü Melek Arslan, atletizm takımı olarak 6 sporcuyla 12 madalyayı göğüslemekten dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti. Arslan, “Bu yolculuğumuzda bizlere destek olan Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a ve Belediyemiz Spor İşleri Müdürlüğüne sonsuz saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yakalanan başarı nedeniyle gurur duyduk. Her zaman diyoruz ki bize kazanma şansı verin, kazanamasak bile çabamızla cesur olmamıza yardım edin.  Ben çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ UŞAK BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KARAAĞAÇ MESİRE ALANINI TEMİZLEDİ UŞAK'TA MUHTARLARA ÖZEL SEMİNER DÜZENLENDİ UŞAK BELEDİYESİNDE ENGELLİLERLE SANATA DOKUNUŞ BU BAKIŞ AÇISI UŞAK'A KAZANDIRACAK: STK'LARIMIZLA VE KONSEYİMİZLE BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ UŞAK'TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KORTEJİ MEGA PROJE KENT PARK'TA AĞAÇ DİKİM TÖRENİ DÜZENLENDİ Uşak'ta Kudüs Gecesi Düzenlendi ​"Hemşehrilerimizle Birlikte Kentimizi Güzelleştiriyoruz" Cahan, "Kirli Oyunları Milletimizle Birlikte Bozduk"
uşak uşak belediyesi nurullah cahan kortej engelliler haftası Sevgi birlik beraberlik