Uşak'ta Gaziler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı

19-09-2018

Uşak’ta 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından,Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk'e, mareşallik rütbesi ve gazilik unvanını vermesi nedeniyle Gaziler Günü olarak kabul edilen 19 Eylül, Uşak’ta da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Sabah saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan etkinlikte çelenk koyma töreninin ardından protokol konuşmaları gerçekleşti.

Programda Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, il protokolü, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yer aldı.

Daha sonra program dahilinde,Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ziyaret edildi. Sıcak ve samimi sohbetlerin edildiği ziyaretlerin ardından gazilere yönelik bir yemek organizasyonu düzenlendi.

Şehit ailelerinin ve gazilerin daima yanında olan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, vatanın bağımsızlığının ve bütünlüğünün şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla mümkün olduğunun vurgusu yaptı.

Uşak’ta gazilerimizin ulvi kimliklerine layık güzel bir binanın yapıldığını ve kısa süre sonra hizmete açılacağını paylaşan, çeşitli gezi etkinlikleri ile gazilerin ve şehit ailelerinin sosyal yaşamlarına destek sağlandığına değinen Başkan Cahan, “Daima onlarla birlikteyiz. Şehitlerimizin emaneti şehit ailelerimizin ve vatanı uğruna canını ortaya koyan gazilerimizin talepleri bizler için çok değerli. Onlar bizlerin baş tacı. Bu vatan bizlere aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti. Bu anlamda bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da daima yanlarında olmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’de bir ilke imza atılarak Güneydoğu’daki şehit ailelerine,Uşak’tan şehit aileleri tarafından ziyaret gerçekleştirildiğinin ve anlamlı programla gönül köprüleri kurulduğunun altını çizen Başkan Nurullah Cahan, “Bizler biliyoruz ki bu devlet, bu millet ilelebet payidar olacak.Al bayrağımız kıyamete dek gök yüzünde dalgalanacak. Ben tüm şehitlerimizi minnetle yad ederken, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum.” dedi.

İlgili İçerikler: Hesna Öğünür 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI UŞAK BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN STATLARINDA KULLANILMAK ÜZERE SKORBORD ALIMI DOĞRUDAN TEMİN UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAKTA GÜN BİRLİK GÜNÜ İKİNCİSİ DÜZENLENEN PES TURNUVASI GENÇLERİN BULUŞMA ADRESİ OLDU MERHUMLARIN ANISINA DÜZENLENEN FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI GURBETÇİ FESTİVALİ RENKLİ ETKİNLİKLERLE BAŞLADI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan etkinlikler gaziler günü