UŞAK'TA İKİ KORO İKİ ŞEF KONSERİ BÜYÜLEDİ

1-11-2018

Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk Sesler Korosu ve Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğt. Anabilim Dalı Korosunun sahne aldığı "İki Koro İki Şef" konseri izleyenlerden tam not aldı.

Kültür Sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam eden ve hemen her hafta farklı bir etkinliği Uşak halkıyla buluşturan Uşak Belediyesi, Sanat Akademisi bünyesinde bulunan Çocuk Sesler Korosunu ve Denizli’den gelen Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitim Anabilim Dalı Korosunu aynı sahnede buluşturdu. Geleceğin Koristleri ve deneyimli büyükleri izleyenleri mest etti.

Şefliğini Dr. Öğretim Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi’nin yaptığı Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitim Anabilim Dalı Korosunu ve Şefliğini Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Eğitmeni Merve Nur Kale’nin yaptığı ekibe, piyanoda Sanat Akademisi Eğitmeni Erdem Küçükayvaz eşlik etti.

SARIÇİFTÇİ: BAŞKAN CAHAN  NEZİNDE SANAT AKADEMİSİ BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR

Koro şefi Sarıçiçek; ‘’Birçok şehirde ve ülkede koromuzla beraber sahne aldık. Önemli olan ülkemizde çok sesli koronun yayılması, böyle bir geleneğin oluşması. Uşak Sanat Akademisi Çocuk Korosu’nu kuruluşundan beri takip ediyorum, başarılı çalışmalar yapıyorlar ve ülkenin farklı kentlerinde, festivallerde konserler gerçekleştiriyorlar.  Çocukların şarkı söylemesini çok önemsiyoruz. Koroda şarkı söyleyen çocuk kendini geliştirir. Kötülük düşünmez, milli manevi değerlerimizi öğrenir. Koroda edindiği disiplinle yaşantısına bir yön verebilir. Doğa ve hayvan sevgisini öğrenir. Milleti millet yapan değerleri öğrenir. Uşak Sanat Akademisi Çocuk Korosu şefleri sevgili Mervenur hocayla ve Erdem beyle birlikte çok güzel işler yapıyorlar. Başarılar diliyorum. Bu konserden çok keyif aldım, canlı olarak 2. dinleyişim. Harika pırıl pırıl gençlerimiz yetişiyor. Başkan Cahan’ı takdirle izliyorum, belediyelerin böyle hizmetlere öncülük etmesi ve kültürün kuşaktan kuşağa aktarılması açısından son derece önemli. Sanat Akademisi’ni gezdim, son derece modern bir akademi olmuş. Hocaları kaliteli, sonsuz şükranlarımı sunuyor, Sayın Başkana başarılar diliyorum’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

CAHAN: SANATIN HER DALINDA EĞİTİM VERİYORUZ

Birbirinden güzel  klasik ve Anadolu ezgilerinin seslendirildiği gecede konuşma yapan Başkan Cahan; ‘’Çok değerli eğitim görevlisi arkadaşlarımız 2 yıldır bu çocuklarımıza emek harcıyor. Merve hocamın çok ciddi bir emeği var. Disiplin var, tek ses var. Başta Merve hocama ve sizlere tüm ailelere teşekkür ederim. Bu çocukların hepsinin gözü parlıyor, hepsi pırıl pırıl. Bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız, inşallah onları güzel bir gelecek bekliyor. Bugün burada onların büyüğü Pamukkale Üniversitesi’nden öğrenci arkadaşlarımız var. Onlara da burada görmekten, ağırlamaktan dolayı çok memnunuz. Sanat Akademisi kuralı yaklaşık 3 yıl oldu. Akademimiz bünyesinde Sanat müziği, Halk müziği koroları, Mehteran takımımız, Enstrüman kurslarımız,  çocuk koromuz, tiyatro kulübümüz var. Yani sanatın her alanında çocuklarımızı gençlerimizi yetiştiriyoruz. Sizler de bugün bizi şereflendirdiniz. Çocuklarımızı, bizleri mutu ettiniz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, teşekkür ederiz.’’ Şeklinde konuştuktan sonra Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi, Erdem Küçükayvaz, Çocuk Sesler Korosunun Şefi Merve Nur Kale’ye teşekkür plaketi ve çiçeklerini takdim etti.

Muhteşem gece, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

İlgili İçerikler: İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Şefik Göç DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ZENGİN DONATILARIYLA TAM NOT ALDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Şefika Tokay Uşak Merkez Dikilitaş Mahallesi'nden Hatice Karabulut UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR Şefika Peker Mehmet Ali Şefik
uşak uşak belediyesi nurullah cahan müzik koro çocuk sesler