Uşak'ta Kara Sinekle Mücadelede Yeni Dönem

12-08-2020

Uşak Belediyesi kara sinekle mücadele için kentte yeni bir uygulamaya imza attı. Yapılan çalışma ile kara sinekle mücadelede yeni bir dönem başlatılmış oldu.

Tarhana, salça ve benzeri çeşitli ürünlerin üretildiği dönemler başta olmak üzere, özellikle sıcak havalarda rahatsızlığa sebebiyet veren kara sinekle mücadele için Uşak’ta yeni bir yöntem hayata geçirildi.

Vatandaşların sinekle mücadele talebini karşılıksız bırakmayan Uşak Belediyesi tarafından kara sinek tuzak noktaları oluşturuldu.

Özellikle meyve ve sebze hali, parklar, ana caddeler ve mesire alanları başta olmak üzere, kara sineğin çok olduğu ve larvasını bırakabileceği 150 farklı noktaya kara sinek tuzakları kuruldu.

Uşak Belediyesi’nden yapılan açıklamada, diğer canlılara zarar vermeyen ve yalnızca kara sinekle mücadeleyi hedefleyen uygulamanın talebe göre farklı noktalarda da gerçekleştirilebileceği kaydedildi.

ÇÖP KONTEYNIRLARINA YAPIŞKANLI YEM

Öte yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan kara sinekle mücadele çalışmaları kapsamında, ergin kara sinekler için kent genelinde bulunan çöp konteynırlarına yapışkan bir malzeme içeren kara sinek yemleri bırakıldı.

Şehir genelinde yürütülen ilaçlama faaliyetlerininse kesintisiz sürdüğü belirtildi.

Uşak Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Hemşehrilerimizin huzurlu ve daha iyi koşullarda hayatlarını idame ettirebilmeleri için tüm birimlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” denildi.

İlgili İçerikler: Merkez Yenişehir Köyünden Mesut Şentürk Karahallı dumanlı Köyünden Rahime Karagöz Merkez Yenişehir Köyünden Hilmi Peker Banaz Yukarı Karacahisar Köyünden Zülfü Duman Eşme Karaahmetli Köyünden Süleyman Güler 17.11.2020 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı Ahmet Karadedeli Mehmet Karagür Cemal Karabulut Karahallı Kaykıllı Köyünden Süleyman Yılmaz
uşak uşak belediyesi mehmet çakın kara sinek tuzak