UŞAK'TA KURTULUŞUN 100.YILI COŞKUYLA KUTLANACAK

25-08-2022

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, şehirde hizmet veren yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle, kurtuluş haftasında hayata geçirilecek birbirinden özel programları paylaştı. Çakın, “Bu yıl düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. yılı. Bu kapsamda heyecan dolu bir kurtuluş haftası bizi bekliyor.” dedi.

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlamak için Uşak Valiliği çatısı altında oluşturulan komisyon kapsamında Uşak Belediyesi ve diğer kurumlar yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi. Sene başından bu yana düzenlenen etkinlikler kurtuluş haftasında coşkuyu zirveye taşıyacak önemli programlarla taçlanacak. Bu doğrultuda 26 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasını kapsayan 100. yıl etkinlikleri şehrin her noktasında hissedilecek.

ÇAKIN: “EN COŞKULU KURTULUŞ HAFTASI OLACAK”
Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlamak için oluşturulan etkinlik takvimini paylaşmak amacıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Çakın, “ Bildiğiniz gibi bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı. Bu münasebetle Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan 100. Yıl Etkinlikleri Komisyonu çerçevesinde çeşitli programlar planladık. Bu komisyonun sekreteryasını Uşak Belediyesi olarak biz yürütüyoruz ve yıl boyunca diğer kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımıza kurtuluşu hatırlatmak, bu coşkuyu bugün ve bundan sonraki yıllarda da sürekli olarak içimizde yaşatmak amacıyla çeşitli adımlar attık.” dedi.

MİLLİ MÜCADELE 100. YIL 1922 DİORAMA MÜZESİ GEÇMİŞE AYNA TUTACAK
Atapark’ın içerisinde uzun zamandır atıl durumda bulunan Atapark Kule’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı anısına “Milli Mücadele 100. Yıl 1922 Diorama Uşak” olarak düzenlendiğini açıklayan Başkan Çakın, “ Bu merkez içerisinde Milli Mücadele döneminin yaşanmış önemli anlarının resmedildiği tablolar bulunuyor. Ayrıca bina, kurtuluşa katkı sağlayan Uşaklılar veya o dönemde Uşak’ta bulunan büyüklerimize ait silikon heykelleri ve portreleri içeriyor. Üst katında ise Milli Mücadele’yi en iyi şekilde yansıtan “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğrafının dioraması yer alıyor. Bu sayede misafirler ziyaret esnasında dönemin şartlarını birebir yaşayabilecekleri bir müzeyle buluşmuş olacak. ”dedi. Müzenin açılışının 28 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini ekleyen Çakın, vatandaşlara davette bulundu.

Bunun yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda oluşturulacak resim sergisiyle Uşak’ın işgal edildiği tarihten kurtuluşa kadar geçen yıllarının kronolojik olarak fotoğraflarla sergileneceğini belirten Çakın, “Aynı zamanda Uşak Kent Tarih Müzesi’nde açılışını yapacağımız sergiyle vatandaşlarımız milli mücadele yıllarında çekilen fotoğraflarla günümüzdeki fotoğrafları karşılaştırarak görebilecekler.”dedi.

30 BİNİN ÜZERİNDE BAYRAK DAĞITILACAK
Başkan Çakın, kurtuluşun 100. yılında milli mücadele ruhunun şehrin dört bir yanında hissedilmesi adına Uşak Belediyesi tarafından evlere ve dükkânlara asılması için otuz binin üzerinde Türk Bayrağı dağıtılacağını açıkladı.

DUMLUPINAR TRENİ KISA SÜREDE DOLDU
Başkan Çakın, etkinlikler kapsamında 31 Ağustos tarihinde Dumlupınar Şehitliğine düzenlenecek tren gezisinin yoğun ilgi gördüğünü ve kontenjanların kısa bir sürede dolduğunu belirtti. Çakın: “Uşak Tren Garı’ndan yola çıkılarak gerçekleştirilecek tren yolculuğunun ardından Dumlupınar Şehitliği ziyaret edilecek. Vatandaşlarımızdan gelen talep bizleri mutlu etti. Uşak milli ve manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı bir şehir. Bunu bir kez daha gösterdi.” dedi.

100. YILA ÖZEL ESERLER HAYAT BULUYOR
Düşman işgalinden kurtuluşun 100. yılına özel olarak hazırlanan ve 100. yılı anlatan bir kitap hazırlandığını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Çakın, toplamda 62 ismin ele aldığı 64 yazının kitap içerisinde yer aldığını ifade etti. ‘Kurtuluşun 100. Yılında Uşak’ isimli kitabın 8 farklı konuda Uşak’ı anlattığını ifade eden Başkan Çakın, “Bunun yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından kurtuluşun 100. yılı anısına istinaden 500 adet özel kutulu, sertifikalı bronz hatıra madalyonu hazırlandı. Ayrıca PTT Genel Müdürlüğü tarafından kurtuluşun 100. yılı anısına 1500 adet ‘Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık’ temalı hatıra pulu bastırıldı.” dedi.

100. YIL KUTLAMALARI KONSERLERLE TAÇLANDIRILACAK
Zafer Bayramının ve Kurtuluşun daha önce eşi benzeri görülmemiş kutlamalara sahne olacağını belirten Çakın, Kurtuluş 100.Yıl Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek konserleri de duyurdu. Etkinliklerde birbirinden eşsiz eserleriyle; Ahmet Şafak, Manga, Oğuzhan Koç, Kıraç ve Demet Akalın yer alacak.

100. YIL KUTLAMALARI PROGRAM AKIŞI

26 Ağustos 2022 Cuma
18.00 :
15 Temmuz Şehitler Meydanı Kurtuluş Sergisi Açılışı, ayrıca Kent Tarihi Müzesi Kurtuluş Sergisi
21.00 :
Kurtuluş Tiyatro Oyunu (AKM)

28 Ağustos 2022 Pazar
15.00 :
Uşak 1922 Diorama Açılışı (Atapark Kule)
18.00 : Devrim Erbil Resim Sergisi Açılışı (AKM Sanat Galerisi)
21.30 : Zafer Yolu 100. Yıl Son Söz Dans Tiyatrosu (Atapark)

29 Ağustos 2022 Pazartesi