Uşak'ta Sağlıklı Yaşam İçin Bisikletini Kapan Geldi

27-04-2018

Hizmete Açılan Bisiklet Yolunda Sağlıklı Yaşam İçin Pedallar Çevrildi

Uşak’ta sağlıklı yaşama dikkat çekmek adına, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen ve bisiklet yolunun açılışı mahiyetindeki şenlik renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Yoğun ilgi gören programda sporun önemi vurgulandı.

Uşak Belediyesi tarafından kentte bir ilk daha gerçekleştirildi. Sekiz kilometrelik bisiklet yolu projesiyle bisiklet tutkunlarının kalbini kazanan Belediye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bisiklet Şenliği düzenledi. Geniş katılım sağlanan kent tarihinin ilk bisiklet şenliğine lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra her yaş grubundan vatandaş ilgi gösterdi. Sağlıklı yaşam vurgusu yapılan programda bisiklet kullanımının teşviki amaçlanırken, sportif faaliyetlerin kaliteli bir hayat için olmazsa olmaz olduğu mesajı verildi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın direktifleri doğrultusunda ve Uşak Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen şenlikte, Üniversite’den Atapark’a kadar bisikletlerle gidildi. Etkinlikle birlikte bisiklet yolunun açılışı da resmiyet kazanmış oldu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri yüzlerce vatandaşla birlikte pedal çevirdi. Yaklaşık 240 bisikletlinin katıldığı etkinliğe Uşak Üniversitesi Yeşil Pedal, Pleton ile Uşak Belediyesi Gençlik Toplulukları ve sağlıklı yaşama gönül vermiş vatandaşlar destek verdi.

Cahan: Uşak’ta sportif alanlarda farkındalığı hedefliyoruz

Bisiklet Şenliği’ne katılan herkese teşekkürlerini ileten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu tarz etkinliklerle şehrimizde sportif anlamda farkındalık oluşturmak için çalışmalarımız devam edecek. Şehir içinde de böyle bir tur planlıyoruz. İnşallah hep birlikte daha güzel işlere imza atacağız. Üniversitemizle şehrimiz arasına kazandırmış olduğumuz bisiklet yolumuzun da bu vesileyle açılışını yapmış oluyoruz.” dedi. Uşak Üniversitesi öğrencilerine yönelik verilen konser sözünü hatırlatan Başkan Cahan, alanda bulunanları 25 Nisan Çarşamba günü yapılacak Ece Seçkin konserine davet etti.

Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunarak bisiklet kullanan ve kullanmayan toplumlar arasındaki farkı yakından gördüğünü ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise, “Bisiklet kullanımını arttırmalıyız. Gençlerimizin daha güzel yarınları için bu oldukça önemli.” diye konuştu.

Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu Başkanı Durmuş Ali Şirin güzel bir etkinliğe imza atıldığını söyleyerek, Uşak’a bisiklet kültünü aşılamayı hedeflediklerini dile getirdi. Şirin, “Bu etkinlik bizler için çok önemliydi. Bundan sonraki süreçte de Türkiye genelinde Afrin Şehitlerimiz için bisiklet sürmeyi hedefleyen bir projemiz var.” açıklamalarında bulundu.

Bisiklete ilginin her geçen gün arttığını söyleyen, Pleton Topluluğu adına konuşan Canan Metin de güzel bir projenin gerçekleştirildiğini ve bunarın artmasını talep ettiklerini söyledi.

Koştu: Topluluğu kurduğumuz ilk günden bu yana bisiklet yolunu bekliyorduk

Bisiklet yolunun oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu aktaran Yeşil Pedal Topluluğu üyesi Teslime Koştu, “ Biz zaten en başından beri bu topluluğu kurarken bu günü, bisiklet yolunun açılışını bekliyorduk. Çünkü güvenlik için bu yol oldukça önemli. Ekinlik nedeniyle çok mutluyuz. Burada herkes bisikletleriyle ve spor kültürünü bu tarz etkinliklerle yaymak istiyoruz.” dedi.

Bisiklet yolunun yapılması nedeniyle memnuniyetini dile getiren Uşak Belediyesi Gençlik Topluluğu’ndan Fadime Atmaca ise şöyle devam etti: “Üniversite öğrencilerinin yol güzergâhında olması alternatif bir ulaşım imkânı sağlıyor. Artık kent merkezinden üniversiteye kadar bisikletle gidebilmek mümkün. Herkes için güzel bir aktivite alanı oluşturulmuş.”

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR GURBETÇİ FESTİVALİ UNUTULMAZ BİR KAPANIŞ YAPTI MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Merkez Kapancık Köyünden Ayşe Aslan UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL Kapancık Köyünden, Ali Aktürk
uşak uşak belediyesi nurullah cahan bisiklet bisiklet yolu tur sağlıklı yaşam