UŞAK'TA ÜÇ BİN ÇOCUK İLK KEZ TİYATRO İZLEMENİN KEYFİNİ ÇIKARDI

2-01-2020

Yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle Uşak’ı örnek bir şehir haline getiren Uşak Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla düzenlediği çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle Uşak’ta hemen her yaş gurubundan sanatseveri  Atatürk Kültür Merkezinde ağırlamaya devam ediyor.

Bu bağlamda, daha önce hayatında hiç tiyatroya gitmeyen 3000 çocuk Eti Çocuk ve Bosch Çevre Çocuk Tiyatrolarının "Heidi” ve “La Fontaine Orman Mahkemesinde" oyunlarıyla buluşturuldu.

Çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesi amacıyla organize edilen, Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncularının sahnelediği "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı çocuk oyunu bugüne kadar 700'ü aşkın temsille 200 bini aşkın çocuğa ulaştı. Proje kapsamında Uşak’ta da 4 oyun sahneleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Uşaklı minik izleyicilerine keyifli anlar yaşattı.

2001 yılından bu yana Türkiye’de ve Dünya’da 2 milyonu aşkın çocuğa tiyatro sevgisini aşılayan, kültürel gelişimlerine katkıda bulunan ve hayal dünyalarını zenginleştiren ETİ Çocuk Tiyatrosu, “Heidi” oyunuyla Uşaklı minik izleyicileriyle buluştu. Atatürk Kültür Merkezinde 4 seans sahne alan oyun, klasikler arasında olması hasebiyle veliilerden de tam not aldı.

Mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar, kendilerine tiyatro izleme imkânı sunan Uşak Belediyesi’ne ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür etti.

Kentteki her yaştan bireyi sanatla buluşturmayı hedefleyen Uşak Belediyesi, çocukların da sanatla büyümesi ve sanatı tanıyarak yarınlara hazırlanması adına çalışmalarını sürdürmeye kararlı.

Son Düzenlemeler: 02 Ocak, 2020
İlgili İçerikler: Uşak'ta Koronavirüse Karşı Termal Kameralı Önlem UŞAK'TA SAĞLIK TEDBİRLERİNE BİR YENİSİ EKLENDİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNDE KULLANILMAK ÜZERE TEMASSIZ ATEŞ ÖLÇER ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNDE KULLANILMAK ÜZERE ŞERİT VE DUBA ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU UŞAK'TA KAPSAMLI SAĞLIK TEDBİRLERİ Mehmet Ali Uçar BELEDİYEMİZDE KULLANILMAK ÜZERE EL DEZENFEKTANI VE KOLONYA ALIMI D.TEMİN SONUCU İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNDE KULLANILAN SERVİS ARACI İÇİN LASTİK ALIMI D.TEMİN SONUCU Banaz Küçükoturak köyünden Muzaffer Arıkan ULAŞIM MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KULLANILMAK ÜZERE 1200 LİTRE SELÜLOZİK TİNER ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU
Uşak’ta ÜÇ BİN ÇOCUK İLK KEZ TİYATRO İZLEMENİN KEYFİNİ ÇIKARDI