UTAŞ EKİPLERİNİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA UŞAK KAR KIŞA TESLİM OLMADI

18-01-2019

Meteoroloji Müdürlüğü’nün yapmış olduğu kar ve tipi uyarısından sonra tedbirlerini alan Utaş ekipleri akşam saatlerinde Uşak’ı esir almaya başlayan kar yağışıyla birlikte saha ekipleri çalışmalarını gece ve gün boyunca devam ettirdi.

Son yılların en sert kışını yaşayan Uşak, sık sık beyaz örtüyle kaplandı. Uşak’ı etkisi altına yoğun kar ve tipinin Uşaklıların hayatlarını olumsuz etkilememesi için Uşak Belediyesi ek tedbirlerini artırarak, Utaş ekipleri vasıtasıyla tüm şehirdeki kar küreme ve tuzlama çalışmalarına hız verdi.

Daha önce yağan kar yağışında aldığı tedbirlerle ana artelleri açık tutan ve ulaşımın sağlıklı akmasını sağlayan ekipler, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, tipiye dönmesiyle birlikte belirli noktalarda çalışmalarına erken başladı. Gece boyu ara yollarda dâhil olmak üzere mümkün olduğunca fazla noktaya müdahale ederek vatandaşlarının günlük hayatına devam etmelerini sağladı.

170 Kişilik Ekip Her An Teyakkuz Halinde

Utaş, bünyesinde bulundurduğu dozer, küreme ve tuzlama araçlarıyla 80 kişilik ekip Uşak’ın dört bir yanında gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Havanın aydınlanmasıyla beraber ekipler buzlanan kaldırımlarla ilgili de yoğun mesai harcadı. Yola tedbirsiz çıkan vatandaşların zaman zaman trafikte aksamalarına neden olmasına rağmen, ekipler hemen her noktaya zamanında müdahale ederek ciddi bir sorun yaşanmasının önüne geçti. Yetkiler tarafından, çalışmalara, tüm yollar temizlenene kadar devam edileceği bildirildi. Uşak Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruyu dikkate alan Uşaklılar ciddi bir sorun yaşamadıkları için saha ekiplerine teşekkür ettiler.

UTAŞ EKİPLERİNİN KARLA MÜCADELESİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Ana Yolların Ardından Sıra Ara Yollarda

Yoğun kar ve tipinin, şehir içinde ve ara sokaklarda buzlanmaya dönüşmesiyle Uşak halkının zor anlar yaşamaması için Uşak Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm şehre yayılarak hummalı bir çalışmaya girişti.

Ekiplerin ana yollarda gerçekleştirdiği kar küreme, tuzlama ve kumlama çalışmalarının ardından, Utaş ekipleri Uşak halkının hava koşullarından daha fazla etkilenmemesi için tali yollar, ara sokaklar ve kaldırımlarda kar temizleme ve kumlama çalışmaları hızlandırıldı. Kenti kaplayan kar ve buz örtüsü ekiplerin titiz temizleme çalışmalarıyla gün boyu devam etti.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan temizlik kar kış