Yaz Okulları İçin Başvurular Başladı

12-06-2017

Uşak Belediyesi tarafından tatilin daha verimli geçmesi amacıyla yapılan yaz spor okulları için kayıtlar başladı. Dört branşta eğitim verilecek olan yaz okullarında son başvuru tarihi 23 Haziran.

Spor kurslarıyla gençlerin dolu dolu bir yaz geçirmesini hedefleyen Uşak Belediyesi, yaz okulları için takvimini oluşturdu. Spor İşleri Müdürü Mustafa Tunay, başvuruların başladığını ve 23 Haziran'a kadar süreceğini belirtti.

Özellikle çocukların teknolojinin yaygın kullanımı nedeniyle hareketten ve doğru sosyalleşmeden uzak kaldığı değerlendirmesinde bulunan Spor İşleri Müdürü Tunay, Uşak Belediyesi tarafından yapılacak kurslar sayesinde çocukların gelişimine önemli katkılar sağlanacağını vurguladı.

Sportif faaliyetlerin bir aktiviteden öte, günlük yaşamın gerekleri arasında olduğunu söyleyen Spor İşleri Müdürü Mustafa Tunay, “Uşak ilimizde spor her geçen gün değer kazanıyor. Her dalında ve yaş grubunda başarılar yakalıyoruz. Spor ahlakının, spor kültürünün yerleştiği bir millet daha güvenle ayakta kalır. Spor sadece bedenen değil, ruhen de yapılan ve insanda disiplin oluşturan bir faaliyettir. Bu anlamda bu alandaki tüm çalışmalar Uşak Belediyesi için kıymetlidir.” dedi.

Başvuruların yoğun olduğunu aktaran Spor İşleri Müdürü Tunay, başvuruda bulunacaklara biran önce ilgili yerlere müracat etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

DÖRT DALDA YAZ SPOR OKULU AÇILIYOR

Uşak Belediyesi tarafından her yıl geliştirilen ve yoğun ilgi gören yaz spor okullarında bu yıl futbol, yüzme, karate ve tenis alanlarında eğitimler verilecek.

Yüzme, karate ve tenis kategorilerinde yapılacak olan eğitimlere 7 ila 15 yaş, futbol kategorisindeki kurslaraysa 7 ila 14 yaş arasındaki öğrenciler katılabilecek.

Yüzme kursları Kalfa Spor Tesislerinde, karate kursları Atatürk Kültür Merkezinde, tenis kursları Huzurpark Tesislerinde gerçekleştirilecek. Futbol kursuysa bu yıl yakaladığı şampiyonlukla spor alanında şehre en büyük mutluluğu yaşatan UTAŞ Uşakspor'un Futbol Akademisi'nde yapılacak.

Çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi adına da önemli bir fırsat sunan yaz okullarında eğitimler süresince karete dışındaki branşlarda ulaşım hizmetlerini Uşak Belediyesi sağlayacak.

Yapılacak olan spor dalıyla ilgili tüm kıyafet ve ekipmanlar Uşak Belediyesi büyesinde karşılanacak.

Başvurular Tiritoğlu Parkında bulunan stant aracılığı ile veya Atatürk Kültür Merkezinden yapılabiliyor.

Kurs ücretiyse 120 TL olarak belirlendi.

(7-15 Yaş Grubu)

Yüzme Kursu 1.Dönem: 1 Temmuz – 28 Temmuz / Kalfa Spor Tesisleri

Yüzme Kursu 2.Dönem: 29 Temmuz – 25 Ağustos / Kalfa Spor Tesisleri

Karate Kursu: 3 Temmuz – 25 Ağustos / Atatürk Kültür Merkezi