​Yeni Uşak Türküleri Konseri Ayakta Alkışlandı

6-05-2016

Yeni Uşak Türküleri Konseri Ayakta Alkışlandı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan her birisinin hikayesi olduğu Uşak türkülerinin yaşatılmasının önemine değinerek, “Bu konuda kurduğumuz Türk Halk Müziği Korosu başarılı işler gerçekleştirmektedir” dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde utulmaz bir geceye daha imza attı. Belediye bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Korosu “Yeni Uşak Türküleri” konseri yapıldı. Şefliğini Mehmet Karayaman’ın yaptığı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve Hüseyin Ufuk Uğur ve sanatseverler katıldı. Gecede bugüne kadar hiç duyulmamış 15’e yakın Uşak türküsü seslendirildi.

İlk defa duyulan Uşak Türküleri

Uşak’ın değerlerine bu şekilde sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin geçmişini yansıtan türkülere sahip çıkılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Cahan şunları söyledi: “Bugün bünyemizde yer alan Türk Halk Müziği Korosu unutulmaz bir geceye imza attı. Geçmişimizde kültürümüzde olan türkülerimiz koro üyelerimizce derlenerek yeniden bizlere dinletildi. Biz tarihimize sahip çıkmayı kendimize şiar edindik. Bugün de bunun en güzel örneğini sergiledik. Hiç duymadığımız eserlerin gün yüzüne çıkması ilimiz için değer arz etmektedir. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin yanında olacağız”

Yerel sanatçılarımıza sahip çıkıyoruz

Kültürde ve sanatta yerel değerlere sahip çıkan bir yapıda olduklarına işaret eden Başkan Nurullah Cahan, “İlimizde yerelde çok değerli sanatçılarımız bulunmaktadır. Biz sanatçılarımızın bu tip etkinliklerle ortaya çıkması için çaba veriyoruz. Bu nedenle kültür ve sanat takvimine yerel sanatçılarımızı eklemeye devam ediyoruz. Amacımız yerel değerlerimizin gelecek kuşaklara da etki etmesidir” dedi.

Başkan Cahan konserin ardından şeflik yapan Mehmet Karadedeli’ye kilim takdim ederken, onur belgelerini de dağıttı.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi 5. Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası'nda Kazanan Belli Oldu UŞAK BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI GÜVENLİK KULÜBESİ VE İDARİ BİNADA KULLANILMAK ÜZE Uşak Belediyesi'nden Can Dostlarına Özel Proje UŞAK BELEDİYESİ AKMONİA VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI UŞAK BELEDİYESİ SOĞUK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI AŞIKLAR DİYARI UŞAK'A YAKIŞAN BULUŞMA UŞAK BELEDİYESİ KAÇAK PAZAR YERİNE EL ATTI FUTBOLDA ÖZLENEN TABLO UŞAK'TA GERÇEKLEŞTİ UŞAK BELEDİYESİ'NDEN ELAZIĞ VE MALATYA'YA YARDIM ELİ UŞAK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARINDA ÖZEL YUVALAR YERLEŞTİRDİ
uşak belediyesi nurullah cahan konser kültür sanat yeni uşak türküleri koro