​Yeni Uşak Türküleri Konseri Ayakta Alkışlandı

2081
6-05-2016

Yeni Uşak Türküleri Konseri Ayakta Alkışlandı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan her birisinin hikayesi olduğu Uşak türkülerinin yaşatılmasının önemine değinerek, “Bu konuda kurduğumuz Türk Halk Müziği Korosu başarılı işler gerçekleştirmektedir” dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde utulmaz bir geceye daha imza attı. Belediye bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Korosu “Yeni Uşak Türküleri” konseri yapıldı. Şefliğini Mehmet Karayaman’ın yaptığı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve Hüseyin Ufuk Uğur ve sanatseverler katıldı. Gecede bugüne kadar hiç duyulmamış 15’e yakın Uşak türküsü seslendirildi.

İlk defa duyulan Uşak Türküleri

Uşak’ın değerlerine bu şekilde sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin geçmişini yansıtan türkülere sahip çıkılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Cahan şunları söyledi: “Bugün bünyemizde yer alan Türk Halk Müziği Korosu unutulmaz bir geceye imza attı. Geçmişimizde kültürümüzde olan türkülerimiz koro üyelerimizce derlenerek yeniden bizlere dinletildi. Biz tarihimize sahip çıkmayı kendimize şiar edindik. Bugün de bunun en güzel örneğini sergiledik. Hiç duymadığımız eserlerin gün yüzüne çıkması ilimiz için değer arz etmektedir. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin yanında olacağız”

Yerel sanatçılarımıza sahip çıkıyoruz

Kültürde ve sanatta yerel değerlere sahip çıkan bir yapıda olduklarına işaret eden Başkan Nurullah Cahan, “İlimizde yerelde çok değerli sanatçılarımız bulunmaktadır. Biz sanatçılarımızın bu tip etkinliklerle ortaya çıkması için çaba veriyoruz. Bu nedenle kültür ve sanat takvimine yerel sanatçılarımızı eklemeye devam ediyoruz. Amacımız yerel değerlerimizin gelecek kuşaklara da etki etmesidir” dedi.

Başkan Cahan konserin ardından şeflik yapan Mehmet Karadedeli’ye kilim takdim ederken, onur belgelerini de dağıttı.

İlgili İçerikler: Genç Kuşak Yaz Okulu Tatilin Neşesine Neşe Katacak Uşak Belediyesi ile Çevre Dostu Faaliyetler Güç Kazanıyor Uşak Merkez Kemalöz Mahallesi'nden Nurullah Özdemir UŞAK'TAN YÜKSELEN DEĞERLİ SES HAYRANLARIYLA BULUŞACAK Genç Kuşak Fest'te Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi'nden Mustafa Uğuz Uşak Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Ömer Aydın Türüdü Uşak Eşme İstasyon Mahallesi'nden Yadikar Peker Uşak Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Fatma Uzun Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nden Mahmut Güngör
uşak belediyesi nurullah cahan konser kültür sanat yeni uşak türküleri koro