​Yeni Uşak Türküleri Konseri Ayakta Alkışlandı

6-05-2016

Yeni Uşak Türküleri Konseri Ayakta Alkışlandı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan her birisinin hikayesi olduğu Uşak türkülerinin yaşatılmasının önemine değinerek, “Bu konuda kurduğumuz Türk Halk Müziği Korosu başarılı işler gerçekleştirmektedir” dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde utulmaz bir geceye daha imza attı. Belediye bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Korosu “Yeni Uşak Türküleri” konseri yapıldı. Şefliğini Mehmet Karayaman’ın yaptığı ve Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve Hüseyin Ufuk Uğur ve sanatseverler katıldı. Gecede bugüne kadar hiç duyulmamış 15’e yakın Uşak türküsü seslendirildi.

İlk defa duyulan Uşak Türküleri

Uşak’ın değerlerine bu şekilde sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin geçmişini yansıtan türkülere sahip çıkılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Cahan şunları söyledi: “Bugün bünyemizde yer alan Türk Halk Müziği Korosu unutulmaz bir geceye imza attı. Geçmişimizde kültürümüzde olan türkülerimiz koro üyelerimizce derlenerek yeniden bizlere dinletildi. Biz tarihimize sahip çıkmayı kendimize şiar edindik. Bugün de bunun en güzel örneğini sergiledik. Hiç duymadığımız eserlerin gün yüzüne çıkması ilimiz için değer arz etmektedir. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin yanında olacağız”

Yerel sanatçılarımıza sahip çıkıyoruz

Kültürde ve sanatta yerel değerlere sahip çıkan bir yapıda olduklarına işaret eden Başkan Nurullah Cahan, “İlimizde yerelde çok değerli sanatçılarımız bulunmaktadır. Biz sanatçılarımızın bu tip etkinliklerle ortaya çıkması için çaba veriyoruz. Bu nedenle kültür ve sanat takvimine yerel sanatçılarımızı eklemeye devam ediyoruz. Amacımız yerel değerlerimizin gelecek kuşaklara da etki etmesidir” dedi.

Başkan Cahan konserin ardından şeflik yapan Mehmet Karadedeli’ye kilim takdim ederken, onur belgelerini de dağıttı.

İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan
uşak belediyesi nurullah cahan konser kültür sanat yeni uşak türküleri koro