Yeni Yaşam Alanında Satışlar Başlıyor

20-06-2017

Yeni Yaşam Alanında Satışlar Başlıyor

Uşak'ta şehrin yeni yaşam alanlarından bir tanesi haline gelecek olan Kentsel Dönüşümde konut satışları başlıyor.

Uşak'a inşa edilen bin 51 konutluk ve 923 iş yerinden oluşan dev projede satışlar için geri sayım başladı. Uşak Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yükselen 450 Milyonluk Kentsel Dönüşüm alanında bulunan 325 adet konut, 28 Haziran'da kuralı satış yöntemi ile ev sahibi olmak isteyenlere kapılarını açacak.

Başvuruların başlamasıyla birlikte her biri 3 oda 1 salon olan evlere sahip olmak isteyenlerin Halk Bankası ile iletişime geçmesi gerekiyor.

Başvuruda bulunacak vatandaşlarıysa bazı kurallar bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile 18 yaşını doldurmuş olma şartları sunuluyor. Bunların yanında başvuruda bulunan vatandaşların kendileri, eşleri, velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde bağımsız konutlarının bulunmaması ve bu kişilerin daha önce toplu konut idaresinden konut satın almamış, kredi kullanmamış olmaları gerekiyor. Başvuracak kişilerinse Uşak'ta bir yıldır ikamet ediyor veya Uşak il nüfusuna kayıtlı olması koşulu aranacak.

Halk Bankası'nın Uşak'taki yetkili şubelerinden yapılacak başvurularda 2 bin TL'lik başvuru bedelinin, başvuru tarihleri olan 28 Haziran ile 11 Temmuz arasında yatırılması gerekiyor.

ÇEKİLİŞLER 18 TEMMUZ'DA GERÇEKLEŞECEK

Yüzde 10, 15 ve 25 peşinat bedelleri ile 96, 108 ve 120 ay vadelerle ödeme seçenekleri sunuluyor. Ev sahibi olmak için başvuranlara yönelik gerçekleştirilecek çekiliş 18 Temmuz'da yapılacak. Kura sonrası başvuru bedelini yatırmasına rağmen konut satın alma hakkı kazanamayanlara başvuru bedelleri 20 Temmuz 2017 tarihinden itibaren iade edilecek.

Satın alınan konutlar, anahtar teslim tarihinden bir yıl sonrasına kadar üçüncü bir kişiye devredilemeyecek.

HER TÜRLÜ SOSYAL DONATI OLACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Buradan ev sahibi olmak isteyen 'şehit ailelerimiz, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri' kuraya girmeden konut alma hakkına sahip olacak. Ancak oturacakları ev kura ile seçilecek. Bunun yanı sıra en az yüzde 40 engeli bulunan vatandaşlarımıza da yüzde 5'lik bir özel kontenjan ayrılacak." dedi.

Kentsel dönüşüm alanının bir yaşam kompleksi haline geleceğine değinen Başkan Cahan, "Kentsel dönüşüm alanımızın içerisinde camiden okula kadar her türlü ihtiyacımız karşılık bulacak. Marketleriyle, bankalarıyla, kafeleriyle, belediyemiz gibi resmi kurumlarıyla bölge hareketlilik kazanacak. Gerek özenle ortaya çıkartılan mimarisiyle ve gerekse sosyal donatı alanları ile Türkiye'nin örnek projeleri arasında yer alıyor." açıklamalarına yer verdi.

YEPYENİ BİR ŞEHİR DOĞUYOR

Kentsel Dönüşüm alanının bulunduğu noktaya bir de battı çıktı yapıldığını hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, "Bir plan ve proje yaparken her anlamda incelemesini ve değerlendirmesini yapıyoruz. Yapılan işlerin en iyi şekilde sonuçlanması amacıyla planlamalarımızı yapıyoruz. Bu kapsamda bölgede yerleşimin yoğunlaşmasıyla özellikle alt yapı ve trafik sorunu ortaya çıkacaktı. Şimdi oraya da bir battı çıktı yapıyoruz. Alt yapımızı ihtiyaçlara yanıt verecek bir forma oturttuk. Kentimizin her noktasında yenileme faaliyetlerimiz sürüyor. Bizler yeni ve güzel bir şehrin inşası için kentimizin tamamını kapsayan bir çalışma prensibini ortaya koyuyoruz." diye konuştu.

Başkan Cahan, Uşak'a değer katacak yeni yaşam merkezinin belli bölgelerdeki yükü de hafifleteceğine değindi.

İlgili İçerikler: YENİ AŞEVİ KAPSAMLI HİZMETLERLE KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ Şakir Yeniceli ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
 Banaz Yenice Köy Sakinleri'nden Hüseyin Tekin Banaz/Yenice Köyünden, Hanım Yıldırım
uşak uşak belediyesi nurullah cahan Kentsel Dönüşüm satışlar başladı