Yenilenen Barbaros Caddesi Trafiğe Açıldı

29-04-2017

Elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasının gecikmesi nedeniyle, Uşak Belediyesi ekiplerinin rötar yaptığı Barbaros Caddesi’ndeki yol çalışması tamamlandı. Caddenin trafiğe açıldığını belirten Başkan Nurullah Cahan, “Şimdi ışıklandırmaya ve kaldırımlara ağırlık vereceğiz ve Barbaros caddesi ışıl ışıl parlayacak” dedi

Uşak’ın işlek güzergahlarından birisi olan Barbaros Caddesi’ndeki yol yenileme çalışması, elektrik hatlarının yer altına alına alınmasından kısa bir süre sonra tamamlandı.

Kış döneminde başlayan ve bir önceki elektrik dağıtım işini yapan şirketin kendi içinde yaşadığı sorunlardan dolayı geciken çalışma yüzde 95 oranında bitti. Uşak Belediyesi ekipleri, Zorlu Holding’in elektrik dağıtım işini üstlenmesi ve bölgedeki iletim hatlarını yer altına almasıyla, çalışmalara ağırlık verdi. Mart ayının ikinci haftasından itibaren başlayan yol yenileme çalışması, Barbaros Caddesi’nin Salı Pazarı’na kadar olan kısmını, Ünalan Mahallesi’ndeki sokakları ve Mimar Sinan Caddesi’yle bağlantıyı sağlayan sokakları kapsadı.

Elektrik Hatlarıyla İlgili Sorun, Belediyeye İstemeden Rötar Yaptırdı

Caddenin Salı pazarından sonraki bölümündeki çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Daha yaşanabilir bir Uşak için çalışmalarımız devam ediyor. Elbette zaman zaman istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bunlardan biri de kış döneminde elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasıyla ilgiliydi. Barbaros Caddesi’nin Küçük Çarşı ve Mimar Sinan Caddesi’yle olan kısımlarda elektrik iletim hatlarının yer altına alınması, dağıtım şirketinin değişme sürecine denk geldi ve belediye olarak istemeden rötar yaptık. Mart ayının ortasından itibaren elektir hatlarıyla ilgili problem çözüldü ve Nisan ayı içindeki yoğun yağışa rağmen bitirilebilecek en kısa sürede, cadde ve sokakları kullanıma hazır hale getirdik” dedi.

Kaldırım ve Işıklandırma Çalışması Yapılacak

Barbaros Caddesi’ne inşa edilen yurt ve apart şeklinde tasarlanan mekanlarda ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerinin kaldığını dile getiren Cahan, şöyle söyledi: “Caddemizin kaldırımlarından ve ışıklandırmasından halkımız çok memnun değildi. İkinci öğretim üniversite öğrencileri evlerine ve yurtlarına gece saatlerinde girip çıkarken sorunlar yaşıyordu. Şimdi kaldırımlara ve ışıklandırmaya ağırlık vereceğiz ve Barbaros caddesi ışıl ışıl parlayacak”.

İlgili İçerikler: ŞEHİT FERİDUN ALABAŞ CADDESİ'NİN YOLU YENİLENDİ KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE
uşak uşak belediyesi nurullah cahan barbaros caddesi