​Yer Altı Konteynırları ile Trafik Rahatlayacak

12-08-2015

Yer Altı Konteynırları ile Trafik Rahatlayacak

Uşak Belediyesi trafiğin yoğun olduğu yollarda çöp araçlarının neden olduğu trafik sıkışıklığını azaltmak için yer altı konteynırı uygulamasına başladı. Yeni sistemin işleyişi kolaylaştıracağını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ çöp ile ilgili kötü görüntülerin de önüne geçeceklerini iletti.

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kentte çöp konteynırları konusunda radikal bir çalışmaya imza atıyor. Özellikle işlek caddelerde yer alan çöp konteynırlarının kent trafiğine verdiği kötü etkiyi azaltmak isteyen Belediye, yer altı çöp konteynırlarını hizmete soktu. Yaklaşık 15 civarında ve 5 metreküp kapasiteli konteynırlar, trafik ile ilgili rahatlama sağladığı gibi kötü görüntülerin de yok olmasına katkı sağlayacak. Yeni sistemde ana caddelerde trafik akışının az olduğu saatlerde bir kez çöp alınacak.

Hem pratik, hem modern

Uşak’ta çöp toplama konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Haklan Uludağ, yeni uygulamanın da başarılı olacağını belirtti. Uludağ, “Bilindiği gibi Temizlik işleri Müdürlüğümüz örnek çalışmaları ile beğeni topluyordu. Gerek araç sayımız, gerek personelimizin artması ilimizin temizliğinin gözle görülür şekilde iyileştiğini gösterdi. Ayrıca bölgesel çöp toplama uygulamalarıyla ilimizde temizliğe farklı bir hava kattık. Bu uygulamalardan birisi de yer altına aldığımız çöp konteynırları oldu. İlimizde özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelerde çöp toplayan ekiplerimizle ilgili şikayet alıyorduk. Bunun çözümü için yer altı konteynırı projemizi hayata soktuk. Bir konteynırımız normal bir konteynırım yedi katı kapasitedir. Yani yaklaşık 5 metreküp kapasitesi bulunmaktadır. Ekiplerimiz bu sistem sayesinde günde bir kez trafiğin yoğun olmadığı saatlerde çöpleri toplayacaklar. Konteynırlarımız yer altında olması nedeniyle hayvanların girmesi ve dışarıdan müdahale edilmesi imkansızdır” dedi.

Uşak’ın ihtiyacı vardı

Uşak’ta temiz bir şehir hedefiyle sürekli projeler yaptıklarını kaydeden Temizlik İşleri Müdürü İsmail Ünal ise çalışmaların olumlu sonuçlar doğurduğunun altını çizdi.

Yer altı konteynırlarının da bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ünal, “Uygulamamızdan vatandaşlar tarafından şimdiden güzel övgüler almaya başladık. Bizim derdimiz şehrin trafiğiyle ilgiliydi. Bunu yeni sistemle çözeceğiz. Ayrıca koku ve sineklenme olayları da yeni sistemde çözülecek. Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın katkıları ile çalışmalarımız daha güzel bir şekilde ilerleyecek” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 13 Austos, 2015
İlgili İçerikler: Alime Altındağ Adil Altın Rukuye Altıner Emine Altıngül Sıtkı Altıntaş Fatma Altınay Ahmet Altın Celal Altıner Uşak Merkez Sarayaltı Mahallesi'nden Mehmet Kaya Meral Altındağ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan temizlik trafik çöp marka şehir belediye konteynır yer altı hakan uludağ ismail ünal