​Yüksek Gerilim Hatları Çalışmaları Başladı

27-01-2015

Yüksek Gerilim Hatları Çalışmaları Başladı

Uşak Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan, kent içinden geçen yüksek gerilim hatlarının kaldırılması konusunda çalışmalar başladı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Cuma Pazarı mevkisi ve KİPA kavşağı üstünde bulunan yüksek gerilim hatlarının sökülmesi kapsamında proje ve etüt çalışmalarına başlandı.

İlk adım atıldı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan göreve gelmelerinin ardından söz verdikleri yüksek gerilim hatlarının kaldırılması konusunda ilk adımların atıldığını belirtti. Projenin bitmesi ile yüksek gerilim hatlarının geçtiği bölgelerin rahatlayacağını aktaran Başkan Cahan, “İlimizde maalesef yüksek gerilim hatları kent merkezinden geçmektedir. Geçtiği bölgelerde ise belediyecilik ve gelişim adına projeler üretilememektedir. Biz bu sorunu göreve geldiğimizde bitireceğimizi belirtmiştik. Dönemin Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan’ı ilimize davet ederek sorunu bizzat yerinde göstermiş ve çözüm sözü almıştık” dedi. Yapılan görüşmelerin olumlu geri dönüşünü aldıklarını ileten Cahan, “Bu sorunu kısa sürede kentimizin gündeminden çıkaracağız” ifadesini kullandı.

Projenin bitmesi ile yüksek gerilim hatlarından kurtulan mahallelerde projelerin başlayacağını ve gelişimin hızlanacağını ileten Cahan şöyle devam etti: “Yüksek gerilim hatları tehlike arz etmekle birlikte vatandaşlarımızın kent adına taleplerinin önünde bir engeldi. Şimdi hatların gitmesi ile bizde üzerimize düşeni yapacağız. Örneğin yüksek gerilim hattının geçtiği Cuma Pazarı’nı yenileyerek modern bir hale getireceğiz. Buna benzer çalışmalar ile hatların geçtiği yerlerde yaşayan vatandaşlarımıza güzellikler sağlamış olacağız”.

Şehir dışına alınacak

Söz konusu projeyle  yüksek gerilim hatlarının kent dışından geçirileceğini dile getiren Cahan, “Proje ilimizin içindeki görüntü kirliliğine son verecek ve yüksek gerilim hatlarının büyük bir kısmını kent merkezi dışına taşıyacak bir projedir. Bu bakımdan şehir estetiğine da önemli bir katkı sağlayacaktır. Belediyemiz bu projedeki hassasiyeti ile kent sorunlarına duyarlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bundan sonra da ortak akıl ile marka kent için çabalarımız devam edecek” şeklinde konuştu

5.0
Son Düzenlemeler: 27 Ocak, 2015