ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARI HİZMETE AÇILDI

1973
14-03-2022

El Emeği Göz Nuru Ürünler Yeni Merkezinde Alıcılarını Bekliyor

Uşaklı kadınların el emeğiyle hazırladıkları çeşitli ürünlerin yer alacağı Zümra Kadın El Emeği Pazarı; düzenlenen geniş katılımlı törenle Zübeyde Hanım Caddesi’nde hizmete açıldı. Bir yandan kent ekonomisine katkı sağlayacak yeni merkez diğer yandan da geleneksel ürünleri yaşatacak.

Özellikle dışarıda çalışma imkanı bulamayan kadınlar için evde üretimi resmileştiren kooperatif projesi için ilk adım olan Kadın El Emeği Pazarı’nın açılışına; Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra çok sayıda üretici kadın ve vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak Belediyesi olarak oluşturacağımız kooperatif aracılığıyla üreten kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini satabilecekleri bir mekan için uzun süredir çalışıyorduk. Bugün Kadın El Emeği Pazarı’mızın açılışını hep birlikte yapıyoruz. Uşaklı hemşerilerimiz ve şehir dışından gelen misafirlerimizle buluşturacağımız bu güzel mekânın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Çakın, Uşak Belediyesi olarak üreten kadınların daima yanında olduklarını belirtti.

Kooperatifimizin Kuruluşunda Son Aşamadayız

Kooperatif çalışmalarında sona yaklaştıklarını ifade eden Başkan Çakın, “İnşallah burada aile ekonomisine katkı sağlayan Uşaklı kadınlarımızın ürünlerini halkımızın beğenisine sunmuş olacağız. Ama bununla da yetinmeyeceğiz, buradan edineceğimiz tecrübe ile birlikte şehrimizin çok daha gözde noktalarında farklı işlere imza atacağız” dedi. Özellikle eski belediye binası içerisinde gerçekleştirecekleri tadilat sonrasında yöresel ürünleri sergileyeceklerini kaydeden Çakın, bu alanda yöresel ürünler çarşısı kuracaklarını; bu çarşıda bulunacak dükkanların önemli bir kısmını ise kooperatif aracılığıyla üretici kadınlara tahsis edeceklerini söyledi.

E-Ticarette Kadınlarımıza Öncülük Edeceğiz

Yöresel ve geleneksel ürünlerin önemine değinen Başkan Çakın, Uşak Belediyesi olarak üretici kadınlara her daim destek olacaklarını belirterek E-Ticaret platformlarında ürünlerin tüm dünyaya tanıtılması ve satışı konusunda öncü olacaklarını kaydetti.

Güneş: “Burada Kültürümüz Yaşatılacak”

Törende konuşan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise kadınların kültürümüzde ve geleneğimizde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek; “Burada üretici kadınlarımız kültürümüzü yansıtan yemekleri yaşatacak. Belki kaybolmaya yüz tutmuş yemekleri gençlere ve gelecek nesillere aktaracaklar. Bunun ekonomik boyuttan daha önemli olduğunu düşünüyorum. Allah hayırlı kazançlar versin diyerek hayırlı olmasını diliyorum.” sözlerini kaydetti.

Tuğrul: “Omuz omuza daha fazla hizmet üreteceğiz”

Öte yandan açılış törenine katılan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ise burada yaptığı konuşmada geleceğin dünyasında üretime ve kadın emeğine vurgu yaparak: “Üretmek geleceğin Türkiye’sinde çok önemli bir anlam ifade ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan üretime vurgu yaparak üreten Türkiye’yi önemsiyor. Belediye Başkanımız ve ekibi kadın ve gençlik çalışmalarında çok ciddi yol kat ettiler. Biz teşkilat olarak Başkanımızın çalışmalarını destekliyoruz. Başkanımızla birlikte omuz omuza şehrimize daha fazla hizmet edebilmek için mücadele ediyoruz. Zümra Kadın El Emeği Pazarı’nın şehrimize hayırlı uğur olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dua ile 8 adet dükkanın bulunduğu pazarın açılışı gerçekleştirildi. Dükkanları gezerek kadınların ikramlarını kabul eden Başkan Çakın, Uşak Belediyesi olarak kadınlara daima destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

İlgili İçerikler: KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SOSYETE PAZARI'NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU
uşak uşak belediyesi mehmet çakın zümra kadın kooperatifi