Dokuzsele Deresi Açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Start Verdi

29-11-2017

Erdoğan’dan Uşak’a ‘Güzelleşiyor’ Vurgusu

Uşak Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) işbirliği ile ıslahı gerçekleştirilen Dokuzsele Deresi’nin ve 6 eserin daha açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Külliyesi’nden sağladığı canlı bağlantı ile yapıldı. Uşak canlı bağlantı kurulan 5 ilden birisi oldu.

Uşak’ın kent merkezinden geçen ve yıllardır susuz, kirli, atıl bir vaziyette olan, kokusuyla ve görüntüsüyle kent halkının rahatsızlığına neden olan yaklaşık 9 kilometrelik Dokuzsele Deresi’nin ıslah çalışmalarının sona ermesiyle yepyeni bir görünüme kavuştu. DSİ ve Uşak Belediyesi ortaklığında hayat bulan 28 Milyonluk projenin açılışıysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağladığı canlı bağlantı ile yapıldı.

Uşak’ın yeni merkezi Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde düzenlenen açılışa, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü  2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen “375 Dev Eserin Toplu Açılış Merasimi”nde canlı bağlantıyla Uşak’a bağlanan Erdoğan, Uşak’taki değişime değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayın esnasında Dokuzsele Deresi ve Uşak’a yönelik “Veysel Bey baya güzel olmuş. Uşaklılar buna Uşak’ın gerdanlığı diyorlarmış. Eski halini bilmeyenler için buralar bataklık gibiydi. Yeni hali hayırlı olsun. Uşak gerçekten baya güzelleşiyor Maşallah.” yorumunda bulundu. Ankara’dan Uşak’a selam ve sevgilerini ileten Erdoğan’ın verdiği startla Uşak’ta butona basılarak açılış gerçekleştirildi.

Açılışın ardından açıklamada bulunan ve Uşak için tarihi bir günün yaşandığını vurgulayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Orman ve Su İşleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü Uşak için yapılamaz denilen bir projenin onlar sayesinde bugün açılışını gerçekleştirdik. Açılışınsa Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirilmiş olması nedeniyle mutluyuz.” açıklamalarına yer verdi.

Yıllardır kirli ve kötü bir görüntüye sahip olan Dokuzsele Deresi’nin artık yeni ve modern görüntüsüne kavuştuğuna vurgu yapan Cahan, “Sorkun Köyümüzün ortada yapılacak olan baraj göletiyle de buraya kontrollü olarak su verme imkanımız olacak. Bu projede kamulaştırma işlemlerini belediyemiz, imarlaştırma kısmınıysa Devlet Su İşlerimiz yaptı. Şehrimizin neredeyse tamamından ve kentsel dönüşüm alanımızın orta kısmından geçmesi buralara da değer katacak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Toplu açılış töreninde Uşak’a bağlanılmış olması nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü  2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ise, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye genelinde yapılan 375 dev eserin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye’de 5 nokta ile bağlantı kuruldu ve bunlardan birisi de Uşak ili oldu.  Uşak ilimizin imarında çok önemli bir yeri olduğuna inandığım Dokuzsele Deresi’nin açılışını da gerçekleştirdik. Bunun membağında da önümüzdeki yıl bir sel kapanı inşası gerçekleştireceğiz ve yine önümüzdeki yıl bu da tamamlanmış olacak.” dedi.

İlgili İçerikler: Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan Karahallı/Paşalar Köyünden, İbrahim Erdoğan Ulubey/Çamdere Köyünden, Ayşe Erdoğan Huma Erdoğan Erdoğan Özenç İsmail Erdoğan Fazile Erdoğan Mert Erdoğan Furkan Emre Erdoğan İbrahim Erdoğan
uşak uşak belediyesi nurullah cahan cumhurbaşkanı açılış dokuzsele deresi DSİ 375 dev eser