Baltalı Gecesi Coşkulu Şekilde Sona Erdi

28-04-2014

Baltalı Gecesi Coşkulu Şekilde Sona Erdi

Uşak Belediyesi Baltalı Köyü Yaren Grubu ortaklığında düzenlenen Baltalı Yaren Gecesi coşkuyla sona erdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, İl Jandarma Alay Komutanı Fuat Kömürcü, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ çok sayıda yaren kültürü seven vatandaşlar katıldı. Gecede Uşak’ın yaren kültürü, türküleri en iyi şekilde yansıtılırken, izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Uşak Belediyesi olarak kent kültürüne sahip çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kültürün yaşatılması için projeler hazırladıklarını iletti. Uşak’ın kendine has değerlerinin yaşatılması gerektiğinin altını çizen Başkan Cahan, " İlimizin kültürünün en güzel şekilde yaşatılması bizlerin en büyük sorumluluklarının arasında yer alıyor. Kentlerde güzel yerleşim alanlarının yapılması belediyenin yükümlüğündedir. Fakat yerleşim alanları ne kadar güzel olursa olsun kalıcı olması gereken kentin manevi değerleridir” dedi. Bu kapsamda kente dair manevi değer ne varsa çalışmalar ile gelecek kuşağa öğretilmesini önceliklerinin arasına alınacağına vurgu yapan Cahan, bu sayede şartlar ne olursa olsun değerlerin yaşatılmış olacağını dile getirdi. Gelişen Teknoloji ve internetin de yeni neslin geçmişini ve kültürünü unutmasına neden olduğunu ifade eden Cahan, " Kentimizin mutlu bir kent olması için maneviyatımıza ve kültürümüze de sahip çıkmak şarttır. Fakat ne yazık ki her cebe ve eve giren internet ve teknoloji bu konuda bizlerin çalışmalarını zorlaştırmaktadır. İşte bu nedenle bu tür organizasyonlar önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Kültür etkinlikleri değerleri yaşatıyor

Uşak Belediyesi’nin kültür etkinliklerine daima değer veren bir çalışma içinde olduğunu ve bu çalışmaların artacağını söyleyen Başkan Cahan, " Uşak’ta her anlamı ile değişim için kolları sıvadık. İlimizin en güzel yerlere gelmesi en büyük hedefimiz. İnanıyoruz ki yakın bir gelecekte ilimizin çehresi her yönü ile değişecek ve marka olacak. Kentlerin mutlu olmasında en önemli etkenlerden birisi de geçmişini unutmayan ve geleceğe aktaran bireylerin olmasıdır. Kent kültürünün yeni nesillerce unutulmaması bizlerin de en büyük vazifesidir. Bu şekilde yaklaşımlar ile kültürümüz asla unutturulmayacak ve yeni nesiller tarafından asırlarca yaşatılacaktır. Bu nedenle belediye olarak kültür etkinliklerine değer veriyoruz. Kültür programlarını çok yaparak neslin bilinçli ve kültürünü bilen bir nesil olmasını istiyoruz. İşte Baltalı Yaren Geceleri de bu bağlamda önemlidir. Baltalı grubumuz tam da istediğimiz yapan güzel bir çalışma grubudur. Böyle kültüre katkı sağlayan gruplar ise desteklenmelidir. Yine unutulmayacak bir kültür gecesine imza atan grubumuza herşeyden önce teşekkür ediyoruz. Bu şekilde yapılan etkinlikler her eve ve cebe giren internetin birbirinden uzaklaştırdığı bireylerin de geçmişini hatırlamasına verile olmaktadır. Biz bu nedenle kültüre ve kültür etkinliklerine önem vereceğiz” dedi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ Banaz/Baltalı Köyünden, Sultan Atak Banaz Baltalı Köyünden Dudu Atak Banaz Baltalı Köyünden Mustafa Aydın Banaz/Baltalı Köyünden, Halil İbrahim Öztürk YAZ OKULU RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE SONA ERDİ Ferdi Akgün Erdinç Selvi Varidat Merdin EVLİLİK OKULU ÜÇÜNCÜ MEZUNLARINI VERDİ