Kısa sürede önemli mesafeler kat edildi

16-07-2014

Kısa sürede önemli mesafeler kat edildi

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan görevde bulundukları 3 ay içinde çok önemli mesafeler kaydettiklerini belirtti. Marka kent Uşak hedefi ile projelerin hazır olduğuna dikkat çeken Başkan Cahan, projelerin hayat bulmasında var güçleri ile çalıştıklarını iletti. Uşak’ın çehresinin ve imajının kısa sürede değişeceğini aktaran Cahan, " Mutlu bir şehir hedefinde emin adımlar ile yolumuzda ilerliyoruz. Bizim için her dakikanın önemli olduğu aşikardır. Bu nedenle zamanımızı en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Belediye olarak Ankara ile yaptığımız çalışmalar neticesinde projelerimizde çok önemli noktalara geldik” dedi. Uşak’ta her köşenin ayrı bir güzellikte olması hedefi ile ilerlediklerini hatırlatan Cahan, yakın bir gelecekte her mahallenin ayrı bir güzelliğe kavuşacağına dikkat çekti. Kentin sorunlarını da sıklıkla vatandaşlar ile iç içe olarak yerinde dinlediklerinin altını çizen Cahan, " Belediyemiz vatandaşları ile iç içe olmaktan son derece mutluluk duymaktadır. Bu şekilde sağladığımız diyaloglar sayesinde kentin sahiplerinden kentin sorunlarını dinleyerek çözüm ve proje üretmekteyiz. Bu sayede vatandaşlarımız da yöneticileri yanında görmektedir. Biz diyaloglarımızı daha da arttırarak sorunsuz bir kent ortaya çıkaracağız. Bugüne kadar yaptığımız her şey yapacaklarımızın teminatı olacak” ifadesini kullandı. Başkan Cahan kentte yer alan kuruluşlar ile de birlikte çalışarak kentin sorunlarını ortak akılda bitirdiklerini sözlerine ekledi.

Ankara ikinci evimiz oldu

Uşak’ta göreve gelir gelmez tüm ekibi ile Uşak’ın projeleri için çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Cahan, "Uşak Belediyesi’nde göreve başlamamızın üzerinden 3 ay geçti. Bizler Uşak’ın sorunları bilen bir yönetim olarak başladığımız görevde çok iyi noktalara geldik. Bu sürede söz verdiğimiz projelerin hayata geçmesi için belediyecilikteki 10 yıllık tecrübemizin yanı sıra Ankara ile olan ilişkilerimizi de en iyi şekilde kullandık. Biz öncelikle Ankara ile ilişkilerimizi ilimizin menfaatleri doğrultusunda iyi bir şekilde tuttuk. Projelerimizin can bulması için nerede ise her hafta üst düzeyde görüşmeler yaptık. Yetinmedik projelerimizin bizzat yerinde görülmesi için bakanlarımızı ve üst düzey bürokratlarımızı kente getirdik. Bu kapsamda Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcımız Murat Mercan ilimize gelerek projelerimize büyük destek verdiler. Tüm bu destekler neticesinde ilimizin mega projelerinin köşe taşlarını yerine oturttuk” dedi.

Birçok kazanım elde ettik

Ankara ile ilgili çalışmaların kazanımların elde edilmesine neden olduğunu belirten Cahan, "Ankara ile olan ilişkilerimiz ve kentimize gelen bakanlarımızın verdiği destekler neticesinde, Kent Park Projesinde okullar kampüsünün yerinin tahsisinde kazanım sağladık. Kent Park projesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı bulunan binaların taşınması için de söz aldık. Bunun dışında kentimizin kanayan yaralarından olan ve hayati tehlike arz eden yüksek gerilim hatlarının şehir dışına taşınması bizler için güzel bir müjde oldu. Diğer yandan bir türlü bitmek bilmeyen kentsel dönüşüm projesinin kalan etabının bitirilmesi için de somut gelişmeler sağlandı. İlimizin sorunlarından olan yeni sanayi sitesi için yer tahsisi gerçekleşirken, sanayicimiz uygun ödeme koşulları ile modern bir siteye kavuşacak. İlimizin hayati projelerinden olan Dokuzsele Deresi Islah Projesi’nin daha da modern bir hale gelmesi için proje revizyonu gibi büyük kazançlar sağladık. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği projelerimiz yakın zamanda bir bir yükselmeye başlayacak” diye konuştu.

Vatandaşlarımız ile iç içe kent sorunlarını çözüyoruz

Uşak’ta ben bilirim mantığının dışına çıkarak herkesin katılımının sağlandığı bir yönetim sergilediklerini vurgulayan Cahan, " Mutlu bir şehir için çabalarımızda bununla yetinmedik. Vatandaşlarımız ile her daim iç içe olarak onların kent için beklentilerini sürekli dinledik. Ortak akıl ile yöneteceğimiz ilimize bu sayede vatandaşlarımızın düşüncelerini ekledik. Bu istişareler sonucunda Üniversite kent merkezi arası yaya ve bisiklet yolu, Huzur Evi’nde kalan yaşlılarımızın rahat edebilmeleri için ulaşım olanaklarını sunulması, hastanede gece yarısı ulaşım sistemi ve beyaz masa gibi hizmetlerimiz başladı. Bunun yanında kentimizdeki diğer kurumlar ile de olumlu bir sinerji yakaladık. Bu sinerjinin neticesinde üniversitemiz ile ortak olarak 16 bin kişilik stadımız da gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

4,519,116.0
İlgili İçerikler: 3. SANAYİ SİTESİ'NDE TAPULAR DEVREDİLDİ Ramazan Kısa KAYAAĞIL TERMAL TESİSLERİ KISA SÜREDE GÖZ BEBEĞİ OLDU Savni Kısakol Kudret Kısa Alime Kısa 2021 Yılı Kurban Kesim Noktaları ile Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Önemli Duyuru Banaz Ulupınar Köyünden Ayşe Kısa Banaz Corum Köyünden Fatma Kolukısa Ayşe Kısa