Mende Pazarı'nda Kura Çekim Töreni Yapıldı

2072
9-01-2015

Uşak Belediyesi Mende Pazarı’nın eski yerinde kurulması için ilk adımı attı. Bu kapsamda Mende Pazarı Otoparkı içinde Çarşamba günleri sergilerini açacak esnaf için kura töreni gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kura törenine Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Ergün Kırdinli, Belediye Meclis Üyeleri Emine Yıldırım ve Murat Kiriş, Uşak Belediyesi birim müdürleri ve pazarcı esnafı katıldı.

Uşak’ta yaşayan herkesin fikirlerini önemsediklerini ve bu paralelde projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Mende Pazarı bölgesinde yapılan değişimin vatandaşların istekleri doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Kısa sürede pazarım yeni yerinde hizmet vereceğini kaydeden Cahan, "Mende Pazarı ilimizin alışveriş kültüründe önemli bir yer tutmaktadır. Bu pazar yeri daha önceleri belediyemizin otoparkının bulunduğu alanda kuruluyordu. Daha sonra yapılan değişimler nedeni ile pazar yerinin hemen yan sokağında kurulmaya başlamıştı. Vatandaşlarımızın ve pazarcılarımızın sesine kulak vererek değişimi gerçekleştirdik” dedi. Değişimin bölgenin çarşamba günleri rahatlamasına neden olacağını vurgulayan Cahan, artık Mende Pazarı’nda daha rahat alışveriş yapılacağına dikkat çekti.

Uşak’ta Pazar yerleri konusunda Belediye olarak radikal değişiklikler yapılacağını belirten Cahan, şunları söyledi: "İlimiz mevcut pazar yerleri ile hak ettiği yerde değildir. Bu nedenle kentimizde tüm pazar yerlerinde köklü değişiklikleri yapacağız. Kuracağımız yeni pazar yerlerinin yanında mevcut pazar yerlerini de çağdaş bir hale getireceğiz”

Bize gelen sese kulak verdik

Mende Pazarı konusunda yoğun bir talebin söz konusu olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "İlimizde sıklıkla vatandaşlarımız ile bir araya gelerek kentimize dair beklentileri ve talepleri dinliyoruz. Bu şekilde ilimizin yaşanabilir bir kent olmasında önemli adımlar atıyoruz.  Vatandaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde Mende Pazarı konusunda serzenişler yoğun bir şekilde geliyordu. Biz de vatandaşımızın ve esnafımızın bu sesine kulak verdik. Ortak aklın inşasını bir kez daha gerçekleştirerek Mende Pazarı’nın eski yerinde kurulması için gereken adımları attık. Bu konuda yaptığımız kura ile beklentilere cevap verme yolunda bir aşamayı daha geçtik” dedi.

Uşak modern pazar yerlerine kavuşacak

Uşak’ta çeşitli bölgelerde yer alan pazar yerleri konusunda çalışmaların sürdüğünü anlatan Cahan,  görev süresince Pazar yerleri konusunda şehri şanslı bir konuma getireceklerini ifade etti. Cahan, "Pazar yerleri konusunda göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Vaatlerimizin gerçekleşmesi için ilgili bütün birimlerimiz yoğun mesai yapmaktadır. Öncelikle Kemalöz ve Cumhuriyet Mahalleleri’nin ihtiyacını giderecek yeni bir pazar yeri için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yakın bir zamanda gerçekleşecek ihalesi ile mahallelerimiz yeni pazar yerine kavuşacak. Fatih Mahallesi için de yeni pazar yeri çalışması devam ediyor. Diğer yandan Şeker Evleri’nde bulunan pazar alanımızın yenileme çalışmaları sürüyor. Cuma Pazarı ise yüksek gerilim hatlarının kaldırılması ile yeni haline modern bir proje ile kavuşacak. Kentte bulunan tüm pazar yerleri modernleşecek” şeklinde konuşarak, yeni pazar yerlerini müjdeledi.

Son Düzenlemeler: 12 Ocak, 2015
İlgili İçerikler: Mende Köyünden, Ali Aydın Rasih Kural KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ KURA ÇEKİMİ Ali Kurak BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU Çukurağıl Köyünden Ramazan Korkmaz Fatih Pazar Yeri Kura Çekimi Başvuru Listesi Mende Köyü'nden Hasan Karakaya GENÇ KUŞAK FEST GÖRKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI Çukurağıl Köyünden Ayşe Temel