Tarihi bir evin restorasyonu başladı

2055
30-09-2014

Tarihi bir evin restorasyonu başladı

Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte yar alan tarihi ve kültürel yapıların canlanması adına ilk adımı attıklarını ve Dokur Evi yanında bulunan tarihi evin canlanması için ekiplerin çalışmaya başladığını bildirdi. Hedeflerinin kentte yer alan bütün tarihi dokunun hak ettiği yerde olması olduğunu aktaran Cahan, bu konuda hassasiyet ile yaklaştıklarını iletti. Kentte bulunan kültürel mirasın gelecek neslin geçmişini unutmaması adına da önemli olduğunu bildiren Cahan, " Tarihin asırlarca yaşatılması şüphesiz kentimizin geleceği açısından da çok değerlidir. Geçmişini unutmayan yeni nesil kültürünü yaptığımız işler ile hatırlayacaktır. Bu nedenle bu durumun son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Kültürel dokumuzun hep ayakta kalması ilimizin menfaatlerinedir” dedi. belediye olarak bu konuda marka olan kentlerin çalışmalarını da incelediklerinin altını çizen Cahan, Uşak’ın da tarihi ve kültürü ile marka olmasını hedeflediklerini ve bunu restorasyon ile de başaracaklarını bildirdi. Restore edilen evlerde AB ve hibe projeleri ile de başarı sağlayacaklarını anlatan Cahan, " Biz evlerimizin her anlamı ile vatandaşlarımızın kullanmasını istiyoruz. Bu sayede evlerimize hemşehrilerimizin büyük çoğunluğunun kullanmasını sağlayacağız. Diğer yandan proje hazırlayarak Avrupa Birliği ve ZEKA gibi desteklerden faydalanmak istiyoruz. Bu sayede daha çok evin restorasyonunu sağlamış olacağız” ifadesini kullandı.

Çalışmalar başladı

Uşak’ta tarihin ve kültürel dokunun ayaklanması adına belediyecilik çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, " İlimizin gelişiminde tarihimizin ve kültürel dokularımızın yerinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle planlamalarımızı yaparken tarihi evlerimizin canlanması adına da planlama sağlamaktayız. Bu konuda başka illerin tecrübelerini de dikkate almakla birlikte tarih ile ilgili yapılan tüm toplantılara katılarak tecrübe sahibi oluyoruz. Şimdiden biz ilimizde kültürel dokunun canlanması için çalışmalara başladık. Bu kapsamda ilk adım olarak Dokur Evi yanında bulunan tarihi yapımızı canlandırma çalışmaları ile başladık. Çalışmalarımızı kısa sürede bitirerek ilimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu evimiz de vatandaşlarımız için kullanılacak. Diğer yandan başka tarihi dokularımız için projelendirme çalışmalarımız sürüyor. Çok yakın bir zamanda yeni tarihi evlerimizin restorasyonu için start verilmiş olacak. İnanıyoruz ki ilimiz bu konuda marka bir şehir olacak ve örnek teşkil edecek” dedi.

İlgili İçerikler: Nevin Ayvaz Sevinç Yıldırım Nevin Cakcak Kentin İlk Moda Festivali Moda Fest Başladı! Uşak Belediyesi'nden Gece Görevindeki Personele Sahur Jesti Kadriye Sevindik Sanata Doyuran Festival Başladı Fatma Sevindik Sevinç Kurtuluş Kent Tarihi Müzesi'nde Ahilik Haftası Ödül Töreni Yapıldı