Başkan Cahan Usta Ciritçilerle Maç Yaptı

8-04-2017

Duayen ciritçilerle yapılan dostluk maçında, mücadele eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, takımına 3 puan kazandırdı. Ata sporu cirit için bir dizi çalışma yapan ve bu yıl Türkiye şampiyonluğu için kentteki takımlara destek veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte cirit için emek veren sporcularla birlikte maç yaptı.

Uşak Belediyesi Atlı Cirit ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sahada, cirit sporunun duayenleriyle bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, oynanan dostluk maçında mücadele etti. Takımına 3 puan kazandıran Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın performansı, cirit duayenleri ve seyircilerden tam not aldı.

Geçen yıl Uşak'taki cirit takımlarını Türkiye şampiyonası için yapılan maçlara gönderdiklerini ve kentin Türkiye ikincisi olduğunu hatırlatan Nurullah Cahan, bu yıl hedefin şampiyonluk olduğunu ifade etti.

Ciridin bir kültür olduğunu ve Uşak'ta onlarca kulübün özveri ve gayretleriyle yaşatıldığını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, "Ata sporumuzun belli bir noktaya gelmesi ve diğer dallar gibi daha fazla ilgi görmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sadece cirit değil, aynı zamanda biniciliğin yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu noktada cirit ehli ve duayeni isimlere ihtiyacımız var. Birliktelik ruhuyla cirit sporunu daha üst noktalara taşımamız gerekiyor" dedi.

Cirit Nostaljide Kalsın İstemiyoruz

Milli bilinç için dilin, dinin, yemeklerin, kültürel ve sanatsal yapıların önem taşıdığını söyleyen Başkan Cahan, "Biz Türkler için bu saydıklarımızın yanı sıra, sporun da ayrı bir yeri vardır. Güreş, okçuluk ve cirit bizim değerlerimiz arasındadır. Fakat istiyoruz ki, cirit ve diğer sporlar nostaljik bir unsur olarak kalmasınlar. Yaşatılsınlar ve gelecek kuşaklara da aktarılsınlar. Uşak'ta cirit büyük ilgi görüyor fakat biz daha fazla kitleye ulaşmak istiyoruz. Futbol, basketbol ve diğer dallar gibi cirit de ulusal ve uluslararası arenada daha fazla destek ve ilgi görsün. Bu noktada elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN DOLANDIRICILIK UYARISI Başkan Mehmet Çakın'dan 19 Mayıs Kutlama Mesajı Mustafa Kozak'ın oğlu Ramazan Kozak Başkan Mehmet Çakın, Yerel Basının Temsilcileriyle Buluştu Başkan Mehmet Çakın'dan Ramazan Ayı Mesajı Başkan Çakın Çalışmaları Yerinde İnceledi BAŞKAN ÇAKIN'IN RİCASI KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ Belediye Başkanı Mehmet Çakın'dan 23 Nisan Mesajı Uşak Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları Belli Oldu YENİ BAŞKANLA İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan cirit