Başkan Cahan'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

17-03-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Çanakkale zaferinin 103. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Binlerce vatan evladının hürriyet sevdası ile şahadete koştuğunu kaydeden Cahan 18 Mart’ta Çanakkale’de bir destan yazıldığını söyledi.

Kendilerine yapay tarihler oluşturma gayretinde olan yeni bitme devletlere karşı, köklü inanç ve vatan sevgisiyle mücadele edildiğini ifade eden Nurullah Cahan şöyle devam etti:

“Vatanın bölünmez bütünlüğünü simgeleyen bir zafer kazanıldı. Şartlar ne olursa olsun vatanına göz dikenlere karşı dik durmayı şiar edinmiş bir millet olduğumuzu Çanakkale’de bir kez daha gösterdik. Tarih milletimizi verdiği mücadele ile altın harflerle yazdı. Denizde ve karada 560 bin kişilik ve 248 gemilik düşmana karşı, 320 bin Osmanlı askeri yalnızca 59 savaş gemisi ile Çanakkale’de adeta etten duvar ördü. Kadın, çocuk, yaşlı demeden top yekûn dik duran milletimiz teknolojik imkanları çok daha iyi konumda olan nice devlete karşı imanını siper etti. Tasalanmıyorlardı, çünkü Allah’ın kendileriyle olduğunu biliyorlardı. Bayrağımızı indirtmedik. Çanakkale ruhu, Türk Milletinin sarılması gereken, her an yaşaması gereken bir ruhtur. 15 Temmuz’da bir kez daha gördük ki, inanç, o ruha olan bağlılık bizleri ayakta tutacaktır. Dünya, milletimize, İslam âlemine karşı böylesine hücum etmişken, bizler de birlik içerisinde Çanakkale’yi diriltmeliyiz. Nasıl ki İslam âlemi o gün bizlerin yanında yer almışsa bugün de bizler onlara kol kanat germeliyiz. Tarih yazan ecdadın, tarihi yaşatan nesilleri olarak binlerce şehit ve gazimizin emanetine sahip çıkmalıyız. Çanakkale Zaferimizin 103. yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: Başkan Çakın'dan Gaziler Günü Mesajı Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı BAŞKAN ÇAKIN: "BU MİLLET VATANI CANDAN ÖTE SAYMIŞTIR" Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN MAHALLE MUHTARLARIYLA BULUŞTU Uşak Belediye Başkanlığı Teşkilat Yönetmeliği BAŞKAN ÇAKIN'DAN MESAİ YAPAN PERSONELLERE BAYRAM ZİYARETİ Başkan Çakın'dan Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çanakkale zaferi şehit açıklama