Başkan Cahan'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

17-03-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Çanakkale zaferinin 103. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Binlerce vatan evladının hürriyet sevdası ile şahadete koştuğunu kaydeden Cahan 18 Mart’ta Çanakkale’de bir destan yazıldığını söyledi.

Kendilerine yapay tarihler oluşturma gayretinde olan yeni bitme devletlere karşı, köklü inanç ve vatan sevgisiyle mücadele edildiğini ifade eden Nurullah Cahan şöyle devam etti:

“Vatanın bölünmez bütünlüğünü simgeleyen bir zafer kazanıldı. Şartlar ne olursa olsun vatanına göz dikenlere karşı dik durmayı şiar edinmiş bir millet olduğumuzu Çanakkale’de bir kez daha gösterdik. Tarih milletimizi verdiği mücadele ile altın harflerle yazdı. Denizde ve karada 560 bin kişilik ve 248 gemilik düşmana karşı, 320 bin Osmanlı askeri yalnızca 59 savaş gemisi ile Çanakkale’de adeta etten duvar ördü. Kadın, çocuk, yaşlı demeden top yekûn dik duran milletimiz teknolojik imkanları çok daha iyi konumda olan nice devlete karşı imanını siper etti. Tasalanmıyorlardı, çünkü Allah’ın kendileriyle olduğunu biliyorlardı. Bayrağımızı indirtmedik. Çanakkale ruhu, Türk Milletinin sarılması gereken, her an yaşaması gereken bir ruhtur. 15 Temmuz’da bir kez daha gördük ki, inanç, o ruha olan bağlılık bizleri ayakta tutacaktır. Dünya, milletimize, İslam âlemine karşı böylesine hücum etmişken, bizler de birlik içerisinde Çanakkale’yi diriltmeliyiz. Nasıl ki İslam âlemi o gün bizlerin yanında yer almışsa bugün de bizler onlara kol kanat germeliyiz. Tarih yazan ecdadın, tarihi yaşatan nesilleri olarak binlerce şehit ve gazimizin emanetine sahip çıkmalıyız. Çanakkale Zaferimizin 103. yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: Başkan Çakın Basın Mensuplarıyla Değerlendirme Toplantısında Bir Araya Geldi Başkan Çakın'dan Yeni Yıl Mesajı Başkan Çakın'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Başkan Mehmet Çakın'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı BAŞKAN ÇAKIN VE GENÇLER SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ Başkan Mehmet Çakın'dan Mevlid-i Nebi Haftası Mesajı Başkan Çakın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı Başkan Mehmet Çakın'ın 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı BAŞKAN ÇAKIN, UŞAK MERKEZ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ Başkan Mehmet Çakın'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çanakkale zaferi şehit açıklama