Başkan Cahan'dan Kurban Bayramı ve 1 Eylül Mesajı

31-08-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü ve Kurban Bayramı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Destansı bir mücadelenin verildiğini ve zaferin arkasında inancın olduğunu dile getiren Cahan, imkansızlıkların Türk Milletini hiçbir zaman durdurmadığını ifade etti.

Eldeki yetersizliklere rağmen bağımsızlık için ciddi bir mücadelenin verildiğini hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, “Kadim bir tarihi içerisinde barındıran şehrimiz bundan tam 95 yıl önce düşmanın esaretinin karşısında dimdik durdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde mücadele eden ordumuzla birlikte vatanın bütünlüğü için, bayrağı için savaştı.” dedi.

Başkan Cahan, Uşak’ın düşman esaretini kabul etmediğini, bu topraklardaki hiçbir ferdin boyunduruk altına alınamayacağını vurguladı.

Türk tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunun altını çizen Cahan şöyle devam etti:

“O günlerin en güzel hatırası, tarihin hafızası, ‘Cumhuriyeti biz böyle kazandık’ fotoğrafı bizlere gösteriyor ki kadın erkek demeden milletimiz ezanların susturulmaması için canını ortaya koydu. Birlik ve beraberlik içerisinde vatan uğruna şehadete koştu. Tıpkı o günkü ruh ve o günkü dayanışma ile şimdi de ülkemize karşı oyunlar oynayan dış mihraklara yönelik bir ve bütünüz. Her türlü hainliğin karşısında, tüm unsurlarıyla birlikte Türk Milleti olarak “biz” varız. En yakın örneğini  15 Temmuz’da gördüğümüz üzere, hiçbir oyun bizleri birbirimizden ayıramayacak ve topraklarımızı bölemeyecektir İnaşallah.”

“BU YIL ÇİFTE BAYRAM”

Bu yıl, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşu ile Kurban Bayramı’nın 1. gününün aynı güne gelmesinin ayrı bir coşku verdiğini söyleyen Başkan Cahan, “Paylaşmanın, birliğin ve beraberliğin, en başta da Allah’a olan kulluğun bir göstergesi olan Kurban Bayramını da aynı gün icra etmekten dolayı çok mutluyuz. Rabbim huzur içerisinde, güzel bir bayram nasip etsin. Ben tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı ve 1 Eylül Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 95. Yıl dönümünü kutluyorum.”

İlgili İçerikler: Başkan Çakın'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı Başkan Çakın'dan Gaziler Günü Mesajı Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı BAŞKAN ÇAKIN: "BU MİLLET VATANI CANDAN ÖTE SAYMIŞTIR" Başkan Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı Kurban Kesim Noktaları ve Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Duyuru Kurban Satış Noktası Kura Çekim Sonuçları BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN MAHALLE MUHTARLARIYLA BULUŞTU Uşak Belediye Başkanlığı Teşkilat Yönetmeliği
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 1 eylül kurban bayramı kutlama mesajı