BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ

24-10-2023

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Çarşamba Pazarı’nı, ayakkabıcılar çarşısını ve eski garajı kapsayan yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda yapılacak Çarşı Uşak Projesi’nde gelişmeleri duyurdu. Sosyal medya hesaplarından önemli mesajlar içeren bir paylaşım yapan Başkan Çakın; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Kasım ayı içerisinde yapmayı planladığı Uşak ziyaretinde detayların kamuoyuna sunulacağına işaret etti. Yazılı paylaşımda yeşil alan miktarının artırıldığı projenin etaplar halinde yapılacağı bilgisi de yer aldı.

Yapısal ve sosyal birçok çalışmanın yanı sıra kente değer katacak dönüşüm projelerine yönelik de önemli çalışmalar yapan Uşak Belediyesi, Çarşı Uşak’ta da süreci emin adımlarla ilerletiyor.

Özellikle kent merkezinde yer alan ancak yıpranmış ve güvensiz bir görüntü ile dikkat çeken Çarşamba Pazarı, ayakkabıcılar çarşısı ile eski garaj bölgelerinin dönüşümü vatandaşın heyecanla beklediği projelerin başında geliyor.

Bu kapsamda sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapan Başkan Çakın sürecin başladığını duyurdu.

“DEPREM AKAMETE UĞRATMIŞTI; ŞİMDİ SÜREÇ BAŞLADI”

6 Şubat’a dikkat çeken Başkan Çakın, “Gerçekleşen büyük deprem felaketi nedeniyle bir süre akamete uğrayan Çarşı Uşak projemizin hayata geçmesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde Uşak Belediyesi olarak resmi süreci başlatmış olduğumuzun müjdesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

BEKLENTİLER DOĞRULTUSUNDA PROJE REVİZE EDİLDİ

Ankara ziyaretinde vatandaşın beklentilerini görüştüklerini ifade eden Başkan Mehmet Çakın, “Geçtiğimiz hafta Sayın Uşak Valimiz ve Sayın AK Parti Uşak Milletvekillerimizle birlikte Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde projemizde hak sahipleri ve şehrimizin beklentileri doğrultusunda bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu kapsamda Çarşamba Pazarı, eski garaj ve ayakkabıcılar çarşısından oluşan yaklaşık 40.000 metrekarelik proje alanının tamamının bakanlık tarafından rezerv alan ilan edilmesi için başvurumuzu gerçekleştirdik. Rezerv alan ilanından sonra Kasım ayı içerisinde hak sahipleri ile muvafakat belgesinin imzalanması için görüşmelere başlamış olacağız.” dedi.

“PROJE ÜÇ ETAPTA YAPILACAK

“6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında tamamlanacak işlemlerin ardından projemizin yapımı 3 etapta bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecektir.” diyen Çakın, etapları da paylaştı.

Buna göre dönüşüm Çarşamba Pazarı’nı ve eski garajın bir kısmını kapsayacak şekilde başlayacak.

Detaylar ise şu şekilde paylaşıldı;

1. Etapta

Mevcut Çarşamba Pazarı ve eski garaj (bir kısmı) bölgesinde tüm pazar esnafımıza (manav ve tuhafiye) yetecek büyüklükte yeni kapalı pazaryeri, otopark, dükkan ve ofisler inşa edilecektir.

2. Etapta

Mevcut eski garaj (kalan kısım) bölgesinde dükkan ve ofisler inşa edilecektir.

3. Etapta

Mevcut ayakkabıcılar çarşısı bölgesinde dükkan ve ofisler inşa edilecektir.”

“REVİZE PROJEDE ÖNCELİK, HAK SAHİPLERİNİN VE MEMLEKETİN MENFAATİ”

Yeni projede yeşil ve sosyal alanların artırıldığını ifade eden Başkan Çakın şöyle devam etti:

“Revize projemizde de önceliğimizin hak sahiplerimizin ve şehrimizin menfaatlerini korumak olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Projemizin detayları Sayın Bakanımızın Kasım ayı içerisinde şehrimize yapmayı planladığı ziyarette vatandaşlarımızla paylaşılacaktır.

Şehrimize büyük değer katacak bu önemli projenin bu aşamaya gelmesinde katkı sağlayan Sn. Bakanımıza, bize güvenen hak sahiplerine ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Hayata geçirilecek proje kapsamında daha önce Çarşamba Pazarı yeni belediye binasının yan kısmına taşınmıştı.

Son Düzenlemeler: 25 Ekim, 2023
İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM 23 NİSAN'DA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA DEVRETTİ BAŞKAN YALIM'DAN 23 NİSAN MESAJI BAŞKAN YALIM'DAN MEMURLARA MÜJDE BAŞKAN YALIM SÖZÜNÜ TUTTU BAŞKAN YALIM'DAN ANLAMLI ZİYARETLER BAŞKAN YALIM'DAN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA
uşak uşak belediyesi mehmet çakın Çarşı Uşak Projesi