BAŞKAN ÇAKIN, UŞAK MERKEZ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

18-10-2019

Uşak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle organize ettiği programda , Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner, Hikmet Kahraman ve Mustafa Dayıoğlu ile birlikte Uşak Merkez Mahalle Muhtarlarıyla buluştu.

Uşak Belediyesi Sosyal Tesisi Atapark Çayzade’de düzenlenen kahvaltı programına merkez mahalle muhtarları tam kadro katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Çakın; ‘’ Demokrasimizin en temel yapı taşı olan değerli muhtarlarımızın, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, bugüne kadar yürüttükleri başarılı çalışmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedikten sonra  sözlerine şunları ekledi.

BAŞKAN ÇAKIN: MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ DAHA AKTİF YAPIYA KAVUŞTURDUK

Muhtarlık, toplumumuzun katılımcı kimliğinin bir göstergesi, halkımızın şehir yönetimiyle olan daha güçlü diyaloğu, gelişimin mahallelerimizden başlayarak şehrimizin geneline ulaşması demektir. Muhtarlık, demokrasimizin işlerliği, gönül bağımızın pekişmesi, güçlü yarınlar demektir.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in de dediği gibi, “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.” Muhtarlarımız; işte bu gaye ile yürüdüğümüz, ülkemize, şehrimize, milletimize hizmet etmeyi amaç edindiğimiz bu yolda, bizlerin en değerli yol arkadaşı, paydaşıdır.

Mahallelerimizde ihtiyaçların tespiti, yapılabilecek hizmetlerin planlanması ve doğru yatırımların halkımızla buluşması adına, muhtarlarımızla yerel yönetimler olarak daima iç içe olmalıyız.

Bizler biliyoruz ki muhtarlık sadece yönetimsel bir iş değildir. Muhtarlık bir gönül meselesidir. Önce şehrini ve insanını sevmek, sonra gönül bağı ile güzel işler çıkartmak için çabalamak, zorda olanın yanında olmak, halkın derdiyle dertlenmektir.

İşte bu düşünceyle, kentimize hizmette paydaşımız olan değerli muhtarlarımızı düzenli olarak ziyaret ediyor, bizlere iletmiş oldukları şikayetleri yerinde inceliyoruz. Kapılarımız muhtarlarımıza sonuna kadar açık. Sizlerden tek istediğimizse, hemşehrilerimizin taleplerini, mahallelerimizin ihtiyaçlarını yakından takip ederek bizlere iletmeniz olacaktır.

Bu kapsamda bizler, Uşak Belediyesi olarak bünyemizde bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nü yeni dönemde çok daha aktif ve işler bir yapıya kavuşturduk. Bu sayede, muhtarlarımızla yürüttüğümüz ortak çalışmaları daha sağlam temeller üzerine oturtuyoruz. Artık, hizmetin en hızlı şekilde halkımızla buluşması adına, muhtarlarımızın iletmek istedikleri şikayetleri, önerileri ve talepleri doğrudan Muhtarlık İşeri Müdürlüğümüz aracılığıyla alıyor, iletilen konularla ilgili diğer müdürlüklerimize vakit kaybetmeden bilgilendirme yapılıyor, yine süreci bizzat takip ediyoruz. 29 Merkez Mahalle Muhtarımız bize her zaman bir telefonla ulaşabiliyor, Müdürlük personelimiz de belirli aralıklarla muhtarlarımızı ziyaret edip bir istekleri olup olmadığını soruyor. Bu  noktada, belediyemiz ve muhtarlarımız arasında köprü vazifesi gören,  özverili çalışmalarından dolayı Muhtarlık İşleri Müdürümüz Alim Özcan beye ve müdürlük çalışanlarımıza da teşekkür etmek istiyorum.

Burada bir kez daha, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum…’’

Başkan Çakın’ın konuşmasının ardından Muhtarlara hediye takdimi gerçekleştirildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik son buldu.

Son Düzenlemeler: 18 Ekim, 2019
İlgili İçerikler: Uşaklı Gazilere Gaziler Günü Hediyesi Başkan Çakın'dan Gaziler Günü Mesajı Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı Uşak Eşme İlçesinden Sultan Dalkıran Manisa Selendi İlçesi Kursunlu Mahallesinden İlyas Yıldız Uşak Merkezdan Süleyman Güler Uşak'ta 40 Yıllık Hasret Son Buldu BAŞKAN ÇAKIN: "BU MİLLET VATANI CANDAN ÖTE SAYMIŞTIR" UŞAK BELEDİYESİ'NDEN MAHALLERDE KÖŞE BUCAK TEMİZLİK Ovademirler Mahallesinden Emine Varol
BAŞKAN ÇAKIN UŞAK MERKEZ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ