Başkan Mehmet Çakın'dan Kurban Bayramı Mesajı

9-08-2019

Kıymetli Hemşehrilerim;

İslam Aleminde ayrı bir heyecan ve sevinç oluşturan bir kurban bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, İslam Aleminin manevi bir zenginliği olup, dayanışmayı perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en yükseğe çıktığı, özel ve kutsal günlerdir. Ailelerin, komşu, dost ve akrabaların karşılıklı ziyaretlerle bir araya geldiği, ihtiyaç sahiplerinin daha fazla hatırlanarak gözetildiği bu özel günler, hiç şüphesiz milletimizin de hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularını yoğun olarak yaşadığı müstesna zamanlardır.

Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bayram günlerini dost ve akrabalarımız ile yaşamak, muhtaç ve yalnız vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve ahlakımızın gereğidir.

Özellikle bayramın hüzne dönüşmemesi adına, ziyaretler için yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını önemle hatırlatmak isterim. Geç de olsa kavuşmanın sevincini yaşamak sevenlerimizi göz yaşlarına boğmaktan her zaman iyidir.

Bayram süresince sergilenen, barış, paylaşma, birlik beraberlik gibi insanın varlığına daha bir anlam katan bu güzel hasletlerin sadece Bayram günleri ile sınırlı kalmaması, tüm toplumumuzu ve tüm insanlığı kuşatması ortak dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurban bayramının ülkemize, milletimize, Ä°slam Alemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeÅŸlik getirmesini diliyor,  tüm Ä°slam Aleminin ve UÅŸak'lı  hemÅŸehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum…

Mehmet Çakın

Uşak Belediye Başkanı

Son Düzenlemeler: 09 Aðustos, 2019