​Battı Çıktı Projelerinde İlk Adım Atıldı

1-10-2015

Battı Çıktı Projelerinde İlk Adım Atıldı

Uşak Belediyesi İzmir Ankara Karayolu üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve kazaları engellemek amacıyla projelendirdiği battı çıktı projelerinde ilk somut adımı attı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimiz İzmir Ankara karayolu güzergahında emniyetli bir kent olacak” dedi.

Uşak Belediyesi kentte ana cadde ve yollarda trafiği rahatlatmak adına projelerine devam ediyor. Bu kapsamda kent merkezinde yer alan ana caddeler yol ve güzergah bakımından revize edilirken şehirler arası ulaşımı sağlayan yollarda da radikal çözümler için çalışmalar sürüyor. İzmir Ankara karayolundan her gün geçen binlerce aracın daha güvenli ve seri bir şekilde geçişlerini sağlaması için düşünülen battı çıktı projeleri şehirler arası güzergahın da rahatlamasına katkı sağlayacak. Otogar ve stadyum kavşaklarında düşünülen battı çıktıların ilki için somut adımlar atıldı. Otogar kavşağında kısa sürede başlayacak ve bitirilecek battı çıktı projesinin zemin etütleri, zemin dayanıklılık testleri ve jeofizik etüt çalışmalarına başlanıldı. Proje bu çalışmayla resmen başlamış oldu.

Şehirler arası yol rahatlayacak

“Uşak’ta battı çıktı projeleriyle şehirler arası yollarda da rahatlayacak” diye konuşan başkan Nurullah Cahan, projenin hayat bulması için çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Cahan, “İlimiz yollarıyla örnek bir şehir olmalı düşüncesiyle 2015 yılında yoğun bir çalışma temposuna girdik. Kentimizin içinde bulunan ana cadde ve yollarımızda kaliteli asfaltlar ile şehre yakışan çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar  kısa sürede tamamıyla bitecek. Öte yandan İzmir Ankara karayolu üzerinde bulunan kentimiz işlek bir geçiş güzergahına sahip olması hasebiyle sıkıntılar yaşanıyordu. Bu sıkıntıları da bitirmek için iki adet battı çıktı projesi hazırladık. İlgili merciler ile tüm resmi prosedürü bitirdik. Kısa sürede ilk temel atımını gerçekleştireceğiz. Zemin etütleri, zemin dayanıklılık testleri ve jeofizik etüt çalışmalarını yaptık” ifadesini kullandı.

Başkan Cahan yapılan çalışmanın projenin başladığının işareti olduğuna dikkat çekti.

Şehir içi trafik aksamayacak

Battı çıktı projelerinin kent trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacağını anlatan Cahan, “Battı çıktı projelerini yapacağımız bölgeler kentimizin trafiğinin de yoğun aktığı bölgelerdir. Hal böyle olunca belirli saatlerde yoğunluklar ile karşılaşabiliyoruz. Projelerimiz bu yoğunluğun azalması açısından da son derece değerlidir. İnanıyoruz ki proje görsel anlamda da kentimizin imajına katkı sağlayacak” dedi.

İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Elif Yeşilkaya Halil Tilki Zekiye Çatmadım Aleddin Tilki Gençlik Parkı'nın Temeli Atıldı
uşak marka şehirler battı çıktı uşak belediyesi. nurullah cahan otogar kavşağı stadyum kavşağı trafik izmir ankara