BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARINDA

9-10-2023

Uşak Belediyesi tarafından kurulan ve Zübeyde Hanım Caddesi’nde bulunan Kadın El Emeği Pazarı’nda birbirinden özel ürünleri vatandaşlarla buluşturan Zümra Kadın Kooperatifi, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın yanında yer alan kermes alanında stantlarını açtı.

Ürünleriyle şehrin hafızasında yer alan Zümra Kadın Kooperatifi’nin yanı sıra kadın el emeği pazarına evde üreten kadınlar da dahil edildi. Bir yandan aile ekonomisine katkı sağlayan ve daha geniş bir kitleye hitap eden kadınlar diğer yandansa sosyalleşme imkânı buldu. Yöresel lezzetlerden renkli el işlemelerine kadar birçok ürünün yer aldığı Zümra Kadın El Emeği Pazarı, 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

BAŞKAN ÇAKIN KADINLARIN YANINDA

Gerçekleştirdikleri projelerle kadınların daima yanında olduklarını gösteren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da Kadın El Emeği Pazarı’na ziyarette bulundu. Stantları gezerek ürünleri inceleyen ve emekçi kadınlarınla sohbet eden Başkan Çakın, bol kazançlar diledi.

ÜRETEN KADINLAR UŞAK’IN; ZÜMRA İSE KADINLARIN GÖZ NURU

Özellikle dışarıda çalışma imkânı bulamayan kadınlar için evde üretimi resmileştiren Zümra Kadın Kooperatifi, Uşak genelinde evde üretim gerçekleştirdiği halde satış aşamasında gerekli alanı ve fırsatı bulamayan kadınların yanında oluyor. Bu kapsamda Zümra da dahil olmak üzere 3 gün boyunca toplamda 100’e yakın kadın stant açarak ürünlerini sergileme imkânı bulacak.

KADINLAR KENDİLERİNE SUNULAN FIRSATLARDAN MEMNUN

İki senedir Zümra Kadın Kooperatifi bünyesinde yer alan Gülin Suyol Altınbilek, “Bu tarz organizasyonlarda bulunmak bizler açısından çok avantajlı. Çevre edinmenin yanı sıra, kendi imkanlarımız ve olanaklarımız ile kendi paramızı kazanıyoruz. Yeni siparişler alıyoruz. Bu fırsatı bize veren Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a teşekkür ederiz.” dedi.

Pazarda standı ile yer alan Serpil Çoban ise, “Ben senelerdir üreten bir insanım. Başkanımız el emeği pazarını açınca bizim için bir avantaj oldu. Başkanımız Mehmet Çakın’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü ben 20 senedir evde üretiyorum ve hep bir başkanın gelip evde oturan kadınlara da fırsat vermesini istiyordum. Şimdiyse fırsat ayağımıza kadar geliyor çok memnun ve çok mutluyum.” dedi.

Son Düzenlemeler: 10 Ekim, 2023
İlgili İçerikler: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU KADINLARIN İKİNCİ EVİ; UKAMER HİZMET BİNASI Nigar Güzelay UŞAK'IN KADINLARI TİYATRONUN ÜNLÜ İSMİ ÜMMİYE KOÇAK İLE BİR ARAYA GELDİ UŞAKLI KADINLAR İLK YARDIM EĞİTİMİ ALDI Neriman Güzel
uşak uşak belediyesi mehmet çakın zümra kadın kooperatifi kadın el emeği pazarı