Cahan, "Kirli Oyunları Milletimizle Birlikte Bozduk"

16-07-2016

On Binler İradesi İçin Sokaklardaydı

Cahan, “Kirli Oyunları Milletimizle Birlikte Bozduk”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine tepki göstererek, “Milli irade bugün yine tecelli etti. Milletimiz darbecilere gereke dersi gösterdi” dedi.

İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilmek istenen askeri darbeye tüm Türkiye’de olduğu gibi Uşak’tan da sert yanıt geldi. Köme Mahallesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalık, askeri kalkışmaya tepki göstermek amacıyla heykel önüne kadar yürüdü. Kalabalık daha sonra çoğalarak  on binlerce vatandaşı geçti. Her siyasi görüşten ve farklı düşüncelerden binlerc Uşaklı tek yürek olurken, yapılan araç konvoylarıyla darbe girişimine tepki verdi. Sabah saat 04.00’a kadar süren tepki eylemlerine Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve vatandaşlar katıldı. Türk bayraklarının açıldığı tepki yürüyüşünde Kuran okundu, sela verildi ve ezan sesleri yükseldi.

En güzel şekilde tepki verdik

Tepki eyleminde Uşaklılara seslenen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, darbecilere fırsat vermediklerini ve vermeyeceklerini iletti. “Milletimiz kendi iradesine bugün sahip çıkmıştır” diyen Cahan, “Ülkemizdeki şer odakları onları yöneten terör  örgütlerinin güdümünde bugün bir alçaklığı daha gerçekleştirme girişiminde bulundular. Milli iradenin her zaman hakim olduğu ülkemizde tarihimizde olduğu gibi darbelerle irade yok edilmek istenmiştir. Ama asil milletimiz geçmişte oynanmak istenen bu oyuna en güzel şekilde cevabını vermiştir. Sokaklara dökülen milletimiz darbecilerin karşısında adeta siper olmuştur. İlimizde bu duruma en güzel tepkiyi vermiştir. Her partiden her görüşten insan milli iradeye çıkmak için alanımızı doldurmuştur” şeklinde konuştu.

Darbeye geçit yok

Türkiye’nin darbeye prim vermeyeceğinin bir kez daha tescillendiğine işaret eden Cahan şunları kaydetti: ”Biz tarihimizden ders alan ve bunlardan netice çıkan bir ecdadın evlatlarıyız. Daha önce Rahmetli Başbakan Adnan Menderes’e yaptıklarını, 1980 darbesini unutmadık. Ülkemiz o günlerden büyük badireler atlatarak bugünlere geldi. Sürekli kalkınan ve dünyanın en güçlü ülkeleri arasına giren vatanımızın bu şekilde yok olmasına izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve halkın seçtiği partimize de bu şekilde sahip çıkacağız. Bu vesileyle bugün hayatlarını kaybeden şehitlerimize rahmet dilerken, ülkesine sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ederim”

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ UŞAK BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KARAAĞAÇ MESİRE ALANINI TEMİZLEDİ BU BAKIŞ AÇISI UŞAK'A KAZANDIRACAK: STK'LARIMIZLA VE KONSEYİMİZLE BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ TÜRKİYE FİNALLERİNİ KAZANARAK KUPAYI BAŞKAN CAHAN'A HEDİYE EDECEKLER SERBEST MUHASEBECİLER MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN MUHASEBECİLER GÜNÜ TOPLANTISINA KATILDI BAŞKAN CAHAN MİNİKLERİN GLUTENSİZ YEMEK DAVETİNE KATILDI BAŞKAN CAHAN'A BİR TEŞEKKÜR DAHA
uşak uşak belediyesi nurullah cahan mehmet altay servet kuş ahmet okur alim tunç istanbul ankara onbinler darbe girişim tepki