​Çevre Duyarlılığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

10-12-2015

Çevre Duyarlılığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Us, çevreyi korumak adına çalışmaları devam ettirdiklerini belirtirken, ambalaj atıklarının da geri dönüşüm kutularına atılması için işlek caddelerde çalışmalar yaptıklarını iletti.

Ambalaj atıklarının ayrı toplanmasına ilişkin Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında İsmet Paşa Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi’ne geri dönüşüm kutuları konuldu. Daha önce okullarda ve mahallelerde bu konuda örnek bir çalışma yürüten Belediye yaptığı uygulama ile farkındalık oluşturacak.

Hassasiyet oluşuyor

Konu hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Us, “Kağıt, metal, cam ve pet gibi ambalaj atıklarının geri dönüşebilir atıklar olması hasebiyle çöp kutuları yerine geri dönüşüm kutularına atılmasını istiyoruz” dedi.

Bu sayede ülke ekonomisine katkı sağlandığına da dikkat çeken Us, “Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın talimatlarıyla doğa dostu çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bu konuda gerek öğrencilerimizde bilinç uyandırmak, gerekse vatandaşlarımızda hassasiyet oluşturmak adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Okullarımızda yaptığımız yarışmalarla çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Mahalle ve caddelerimizdeki geri dönüşüm kutularıyla da yetişkinlere temas ediyoruz. Bu kapsamda İsmetpaşa Caddesi’nde ve Zübeyde Hanım Caddesi’nde de bir çalışma gerçekleştirdik. Kampanyamızın ilgi göreceğini düşünüyoruz. Yapacağımız çalışma ülke ekonomisine sağladığı katkı açısından da önemlidir” dedi.

Yeni nesil rahat nefes alsın

Çevre duyarlılığının oluşması ve gelecek nesillere daha güzel bir doğa bırakılması adına çalışmaların süreceğine işaret eden Us, “Geçmişimizden ve atalarımızdan aldığımız temiz ve yaşanabilir bir çevreyi çocuklarımıza da bırakmamız gerekmektedir. Yeni neslin daha rahat nefes alabilmesi için kurumumuz sorumluk bilinciyle çalışmalarına devam edecektir. Amacımız bilincin nesilden nesile yayılmasına katkı sağlamaktır” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR! MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK BELEDİYESİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYOR UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ
uşak uşak belediyesi marka şehirler çevre duyarlılığı ambalaj atıkları mustafa us