​Çevre Duyarlılığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

10-12-2015

Çevre Duyarlılığı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Us, çevreyi korumak adına çalışmaları devam ettirdiklerini belirtirken, ambalaj atıklarının da geri dönüşüm kutularına atılması için işlek caddelerde çalışmalar yaptıklarını iletti.

Ambalaj atıklarının ayrı toplanmasına ilişkin Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında İsmet Paşa Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi’ne geri dönüşüm kutuları konuldu. Daha önce okullarda ve mahallelerde bu konuda örnek bir çalışma yürüten Belediye yaptığı uygulama ile farkındalık oluşturacak.

Hassasiyet oluşuyor

Konu hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mustafa Us, “Kağıt, metal, cam ve pet gibi ambalaj atıklarının geri dönüşebilir atıklar olması hasebiyle çöp kutuları yerine geri dönüşüm kutularına atılmasını istiyoruz” dedi.

Bu sayede ülke ekonomisine katkı sağlandığına da dikkat çeken Us, “Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın talimatlarıyla doğa dostu çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bu konuda gerek öğrencilerimizde bilinç uyandırmak, gerekse vatandaşlarımızda hassasiyet oluşturmak adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Okullarımızda yaptığımız yarışmalarla çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Mahalle ve caddelerimizdeki geri dönüşüm kutularıyla da yetişkinlere temas ediyoruz. Bu kapsamda İsmetpaşa Caddesi’nde ve Zübeyde Hanım Caddesi’nde de bir çalışma gerçekleştirdik. Kampanyamızın ilgi göreceğini düşünüyoruz. Yapacağımız çalışma ülke ekonomisine sağladığı katkı açısından da önemlidir” dedi.

Yeni nesil rahat nefes alsın

Çevre duyarlılığının oluşması ve gelecek nesillere daha güzel bir doğa bırakılması adına çalışmaların süreceğine işaret eden Us, “Geçmişimizden ve atalarımızdan aldığımız temiz ve yaşanabilir bir çevreyi çocuklarımıza da bırakmamız gerekmektedir. Yeni neslin daha rahat nefes alabilmesi için kurumumuz sorumluk bilinciyle çalışmalarına devam edecektir. Amacımız bilincin nesilden nesile yayılmasına katkı sağlamaktır” diyerek sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: Başkan Çakın'dan Küresel Soruna Çözüm İçin 'Adım At' Çağrısı VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN KURU MAMA ALINMASI İŞİ RAKETLER "ZAFER" İÇİN KALKACAK Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı İçin Önemli Açıklama Uşaklılar geleceği için Atapark'ta buluştu Başkan Çakın Yeni Hizmet Binasındaki ve Nuri Şeker Caddesindeki Çalışmaları İnceledi BAŞKAN ÇAKIN VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜNDE KULLANILAN SERVİS ARACI İÇİN LASTİK ALIMI D.TEMİN SONUCU ​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliğinin yürürlülük tarihi 31 Mar İLİMİZİN ÇEŞİTLİ CADDE VE SOKAKLARINDA TRAFİĞE KAPALI BÖLGELERDE BULUNAN BARİYERLER İÇİN ASMA KİLİT
uşak uşak belediyesi marka şehirler çevre duyarlılığı ambalaj atıkları mustafa us