​Hem Çevreci, Hem Hayvan Dostu Proje

16-09-2015

Hem Çevreci, Hem Hayvan Dostu Proje

Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli Uşak’ta çeşitli bölgelerde hayvanları ve çevreyi ilgilendiren beslenme odakları koyduklarını belirti. Kırdinli, “Beslenme odaklarında doğanın kirlenmemesi için önemli bir adım atılacak. Aynı zamanda geri dönüşüm sağlamakla birlikte sokak hayvanlarının doymasına fırsat tanıyacağız” dedi.

Uşak Belediyesi sokak hayvanları ve çevreyi ilgilendiren bir projeye daha imza attı. Projeyle çeşitli noktalara çevreci beslenme odakları kuruldu. Vatandaşlar yeni sistemle plastik ve pet şişelerin geri dönüşümünü beslenme odağına atarak sağlayacak. Atılan pet ve plastik şişeler aynı anda sokak hayvanları için yiyecek olarak geri dönecek. Sistem ilk olarak Tiritoğlu Parkı, Ata Park ve Huzur Park’ta hizmet verecek. Güneş enerjisiyle çalışan beslenme odakları daha sonra kentin çeşitli bölgelerine yerleştirilerek çoğaltılacak.

Örnek bir çalışma

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, çevreci ve hayvan sever bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını belirtti. “Projenin birçok yönden faydasını göreceğiz” diyen Kırdinli, vatandaşların da sistemi her anlamda olumlu bulacaklarına inandıklarını belirtti. Kırdinli, “Belediyemiz alt yapı ve üst yapı konusunda yoğun bir çalışma yürütmektedir. Bu konuda çalışmalarımızda başarıyla devam etmekteyiz. Bunun yanında ilimizde çevreci ve doğa dostu projeleri de önemsiyoruz. Bu konuda ilgili birimlerimiz çalışmalarını devam etmektedir. Son olarak yaptığımız çalışma ise doğanın dengesinin korunmasına katkı sağlamanın yanı sıra sokak hayvanlarını da ilgilendirmektedir. İlimizde hem sokak hayvanları ve de gelecek nesillere daha güzel bir Uşak bırakmak için beslenme odakları kurduk. Bu noktalar güneş enerjisiyle çalışmaktadır. Sistem beslenme odağının içine yerleştirilen bir düzenekle çalışmaktadır. Bu düzenek plastik ve pet şişelerin beslenme odağına atılmasıyla birlikte aynı anda sokak hayvanlarına yiyecek vermektedir. Şu an üç bölgede başlayan proje zamanla diğer bölgelere de yayılacak”.

Projeler devam edecek

Uşak’ta gerek doğa dostu gerekse doğada yaşayan canlılara yönelik projelerin süreceğini ifade eden Kırdinli, “Belediyemiz her anlamda farklı projeler ile hemşehrilerimizde farkındalık yaratmaya devam etmektedir. Bu yaptığımız çalışmada özel ve insanlarımızın bilinçlenmesini sağlayacak bir çalışmadır. Bundan sonra da örnek olacak ve fayda sağlayacak çalışmalara devam edeceğiz. Konuyla ilgili kentimizin sivil toplu kuruluşlarıyla ve vatandaşlarımız ile istişareler yaparak ortak akıl ile başarılı işlere imza atacağız” dedi.

İlgili İçerikler: Uygulanacak mimari proje bölgeyi kalkındıracak Sokak Hayvanlarıyla ilgili bir yenilik daha UŞAK BELEDİYESİ VE ÇEVRECİ VATANDAŞLAR KİRLİLİĞE DUR DEDİ Zeyilname 3 Uşak Belediyesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık-Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Yarışma Teslim Şartlarının Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışma Takvimi Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Yarışma Soru-Cevapları İlanı Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GEÇİCİ HAYVAN BAKIM EVİNDE KULLANILMAK ÜZERE KEDİ VE KÖPEK MAMASI ALIMI D HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ KAPSAMINDA YENİ DOĞUM YAPAN AİLELERE VERİLMEK ÜZERE MALZEME ALIMI DOĞRUDAN Uşak Belediyesi, Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması Detaylar
uşak uşak belediyesi Proje ergün kırdinli geri dönüşüm beslenme odağı hayvan dostu