​Kent Merkezi Gibi Köy Yollarını da Önemsiyoruz

7-11-2015

Kent Merkezi Gibi Köy Yollarını da Önemsiyoruz

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent merkezinde olduğu gibi köylere ulaşımda da belediye imkanlarını seferber ettiklerini dile getirdi. Başkan Cahan, “Uşak’a olan aşkımız nedeniyle en ücra köye gidecek hizmeti dahi önemsiyoruz” dedi.

Uşak Belediyesi ve İl Özel İdaresi ortaklığında ekim ayında yapımına başlanan Karlık Köyü asfalt yolu bitirildi. Yapılan çalışmayla kent merkezinde ve ana yollardaki gibi konforlu bir yol köy halkına hediye edildi. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda yapılan yolun kalitesi ise örnek nitelikte oldu. Köy yolunun bitirilmesi nedeniyle bir açılış töreni gerçekleştirildi. Karlık Köyü meydanında yapılan açılış törenine Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, kurum müdürleri ve köy halkı katıldı.

Kentimizin her noktasını seviyoruz

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan kent merkezi gibi köy yollarının da kaliteli ve modern olmasını önemsediklerini belirtti. “Uşak’ımızın her yeri bizler için değerlidir” diyen Cahan, “Biz bu kentin her yerine aşık olarak büyüdük. Bu aşkla kentimizi en modern ve yaşanabilir şehirler arasına getirmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Şehrimizin merkezinde bu bağlamda her yönüyle çalışmalarımız sürüyor. Şantiye yılı ilan ettiğimiz 2015 de yeni araç ve gereçlerimiz ile kentimizin yollarında radikal değişimler yaptık. Bu dokunuşlar ile ilimiz yolları bakımından örnek bir hale geldi. Şimdi ise merkeze yakın köylerde de aynı kalite için çalışmalara başladık” şeklinde konuştu.

İl Özel İdaresi ile ortak yapılan çalışmaların faydalarını göreceklerine değinen Cahan, köylerin de kent havasına bürüneceğine dikkat çekti.

Çalışmalar devam edecek

“Yollar konusunda çalışmalarımız devam edecek” ifadesini kullanan Cahan yakın bir zamanda merkeze yakın köylerde çalışmaların başlayacağını vurguladı. Cahan,“Yol medeniyettir. Bu nedenle kaliteli yolların varlığı önemlidir. Karlık köyündeki kaliteli ve başarılı 4 kilometrelik yol çalışmasının ardından yakın bir zamanda merkeze yakın köylerde bu gibi yol çalışması yapacağız. Kurumların işbirliğiyle köylerimize ayrı bir hava katacağız. Burada emeği geçen tüm kurulara ve çalışanlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Uşak Valisi Ahmet Okur ise köylerde yapılan yol çalışmalarını valilik olarak değerli bulduklarına değinirken,”Köylerin kent merkezlerindeki gibi yaşam alanlarına kavuşması son derece önemlidir. bu konuda bizler de sonuna kadar takipçisiyiz. Kısa sürede kaliteli yolu Karlık köyüne kazandırdığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

İlgili İçerikler: Banaz/Gürlek Köyünden, Emine Sönmez Merkez Karakuyu Köyü'nden Fadime Tekin Merkez Taşkonak Köyü'nden Ayşe Özer Mesudiye Köyünden, Mustafa Uçar Zahman Köyünden, Ayhan Yıldız Banaz İmrez Köyünden Mehmet Gencer Paçacıoğlu Köyünden, Elif Kaçar Banaz/Susuz Köyünden, Mehmet Yaşar Ulucak Köyünden, Döne Çakmak Banaz/Öksüz Köyünden, Ayşe Çakın
uşak uşak belediyesi nurullah cahan marka şehirler mehmet altay yol yapım karlık köyü ahmet okur il özel idaresi alim tunç