TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU

28-03-2024

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Uşak’a gelen ve Uşak Üniversitesi’ndeki programda gençlerle buluşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin sahip olduğu teknolojik başarıları paylaştı. Programa katılan Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı ise gençlere uzay yolculuğunun detaylarını anlattı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre merkezinde gerçekleşen programa Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri Fahrettin Tuğrul ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, il protokolünün ve bürokrasinin önemli isimleri katıldı. Özellikle gençlerin çok yoğun bir ilgiyle izlediği programda Bakan Kacır’a ve Astronot Gezeravcı’ya ilgi büyüktü.

“TEKNOLOJİ YOLCULUĞUNUN ÖZNESİ GENÇLERİMİZDİR”

Programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; Uşaklı gençlerle buluşmaktan büyük keyif aldığını belirterek, Türkiye Yüzyılı’nda sanayi ve teknoloji alanında kazanılan başarılardan bahsetti. Geçmişte hüsranla sonuçlanan birçok girişimi anlatan ve son yirmi yılda büyük bir ivme kazanan teknolojik gelişmelerden bahseden Bakan Kacır gençlere seslenerek “Milli teknoloji hamlesi yolculuğunun yani kritik teknolojilerde Türkiye’nin tam bağımsızlık iddiasının, Türkiye’nin ileri teknoloji hamlelerini rekabetçi şekilde geliştirebilmesi ve dünyaya ihraç edebilmesi sürecinin, ülkemizin bilimle kalkınması yolculuğunun sahibi ve öznesi sizlersiniz” dedi.

HEDEFLERİMİZİN YOLUNDA DURMADAN İLERLİYORUZ

Türkiye’nin en önemli kuvvet çarpanının inançlı, genç ve dinamik nüfusu olduğunun altını çizen Bakan Kacır, bütün dünyayı değiştiren teknoloji hamlelerinin genç insanların kurduğu teknoloji takımları tarafından ortaya çıkarıldığını vurguladı. Kendi haberleşme uydumuzu üreterek yıl ortasında uzaya göndereceğimizin müjdesini de veren Bakan Kacır; “Bir yandan küresel uzay ekonomisinden pay almak istiyoruz, bir yandan da bu alanın stratejik değerini dikkate alan projelerle savunma sanayimizi daha da güçlendirmek istiyoruz” dedi. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılında dünyaya milli uzay programımızı ilan etti. Bu programda yer alan hedeflerden biri de ilk kez bir Türk vatandaşını uzaya göndermekti. 30 binden fazla başvurunun içerisinden tüm elemeleri geçerek uluslar arası uzay istasyonuna gitmeyi başaran astronotumuz Alper Gezeravcı bugün aramızda” diye konuşan Bakan Kacır; Türkiye’nin daha nice başarılarına birlikte imza atma dilekleriyle gençleri selamlayarak sözlerine son verdi.

GEZERAVCI ANLATTI, GENÇLER MERAKLA DİNLEDİ

Konuşmaların ardından büyük alkışlarla sahneye çıkan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlere ilgilerinden dolayı teşekkür ederek bu mutluluğun ortak bir mutluluk olduğunun altını çizdi. Uluslar arası uzay istasyonuna yaptığı yolculuğu tüm detaylarıyla anlatan ve hazırladığı sunum videosuyla gençlerin meraklı gözleri altında tüm süreç hakkında bilgiler veren Gezeravcı; gençler tarafından kendisine yöneltilen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Uzun süre gençlerin sorularını yanıtlayan ilk Türk astronotumuz, gençlerle tek tek hatıra fotoğrafı da çekildi.

BAKAN KACIR’DAN UŞAK BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Programın ardından Uşak Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Sanayi Bakanı Kacır, Başkan Mehmet Çakın’la bir araya geldi. İkili arasında sıcak diyalogların yaşandığı görüşmede Başkan Çakın kent genelinde yürüttükleri hizmetler ve önümüzdeki dönem gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verirken; Bakan Kacır Uşak’ta yürütülen hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek destek mesajlarını iletti. Bakan Kacır burada ayrıca ilçe belediye başkan adaylarıyla da görüşmeler yaparak onların taleplerini dinledi.

SON ADRES 3. SANAYİ SİTESİ OLDU

Belediye ziyaretinin ardından Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden ve burada sanayicilerle istişare toplantısı gerçekleştiren Bakan Kacır; ardından yakın zamanda kamulaştırma sürecinde sona gelinen 3. Sanayi Sitesi’ne geçti. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı 3. Sanayi Sitesi ile ilgili attıkları adımlar ve gösterdikleri çabadan dolayı tebrik eden Bakan Kacır, kooperatife tapu devri yapılan ve yol çalışmaları başlatılan alanları gezerek bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; ziyaretlerini tamamladıktan sonra Uşak’tan ayrıldı.

İlgili İçerikler: Elif Acartürk MAKAM ODASINDA BİR İLK Hasan Türkölmez Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET Miraç Efe Gençtürk İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI
uşak uşak belediyesi sanayi mehmet çakın teknoloji