TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ TOGG UŞAK HALKIYLA BULUŞTU

8-05-2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve hızla tamamlanan yerli ve milli araç TOGG, bugün Atapark meydanında yapılan programla Uşak halkının beğenisine sunuldu. Anadolu, gemlik, oltu, kula, kapadokya ve pamukkale renk seçenekleriyle üretilen TOGG, kapadokya rengiyle vatandaşlara sergilendi.

Programa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, AK Parti Uşak Milletvekili adayları Hilal Sabancı ile İsmail Güneş ve Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Milletvekili adayı Ayhan Kınden katıldı.

Program öncesi Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın TOGG ile Atapark etrafında tur gerçekleştirdi, vatandaşlar milli otomobilin fotoğrafını çekmek için adeta birbiriyle yarıştı. Oluşturulan sergi alanına yoğunluk nedeniyle güçlükle giren milli otomobil Uşak halkından tam not aldı.

TOGG UŞAK’TA GURURLA KARŞILANDI

Lansmana öncülük eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın “Yerli ve milli sanayimizin gelişmesinin en önemli göstergelerinden bir tanesi olan TOGG’u vatandaşlarımızla buluşturmaktan Uşak Belediyesi olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz. Uşak sokaklarında TOGG yerli ve milli gururumuz olarak bundan sonra da yollarda olacak. Tabi, yapamaz dediler, başaramaz dediler, engellemek için ellerinden geleni yaptılar. Ama elhamdülillah, sözünün arkasında duran, hiçbir şekilde yılmayan, ülkesini, memleketini her şeyden çok seven bir Cumhurbaşkanımız var ve TOGG’u da yapacağız dedi, yaptı. Bu adam ne dediyse yaptı bundan sonra da ne dediyse yapacak İnşallah. Sadece yerli ve milli otomobilimiz TOGG ile değil, denizlerde TCG Anadolu’yla, havada Kızılelma’yla, Kaan ile, Atak ile gerçekten de yerli ve milli bir savunma sanayinin yükselişini hep birlikte izliyoruz. İnşallah bundan sonra da Cumhuriyetin ikinci yüzyılı, Türkiye’nin yüzyılı olacak.” dedi.

“YAPILAMAZ DENİLENLER BİR BİR HAYATA GEÇİRİLİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’den bu yana yaptığı hizmetlere dikkat çeken AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, “Yapamazsınız dediler, üretim bandı yok dediler, fabrikamızı kurduk ve aracımızı yaptık. Türk milleti arabayı alamaz dediler sipariş rekorları kırdık. Yapamazsınız dedikleri her şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

AK Parti Uşak Milletvekili adayı İsmail Güneş ise, “İHA’mızı, SİHA’mızı, Milgem’lerimizi, savaş uçaklarımızı yapıyorsak Cumhurbaşkanımız önderliğinde yapıyoruz. Daha önce bize yapamazsınız diyenler bugün buraya gelerek yerli ve milli aracımızı görsünler. Bu daha başlangıç, Türkiye dünyada hak ettiği yeri alacaktır. Durmak yok yola devam.” dedi.

Lansmana katılan AK Parti Uşak Milletvekili adayı Hilal Sabancı da, “Hepimizin gururu yerli ve milli otomobilimizi ben ilk Ankara’da görmüştüm. Şimdiyse kendi şehrimiz Uşak’ta görüyorum, bu inanılmaz bir gurur. AK Parti iktidarı olarak, yerli ve milli üretim için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.” diye söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Milletvekili adayı Ayhan Kınden, “Cumhur İttifakı yapamaz dedikleri her şeyi yaptı. Önümüzde ki günlerde daha güzel olaylara gebe olduğumuzu belirterek, bir zamanlar teröristlerin fırladığı Gabar’da şuan petrol çıkardığımızı vurgulamak istiyorum.” dedi.

TOGG UŞAK HALKI TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Saat 15.00’de gerçekleşen lansman Uşaklılar tarafından yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar TOGG’u görmek için saatler öncesinde alana geldi.

TOGG’u görmek için alana gelen Halil Cesur Sağlam, “Milli aracımızı görmekten çok gururlandık. İnşallah binmek bize de nasip olur. Allah daha iyilerini yapmayı nasip etsin. Aracımızı görmemize vesile olan Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa katılan Hamdiye Yılmaz, “Ülkemde böyle bir ilke imza atıldığı için gurur duyuyorum. İnşallah herkese binmek nasip olur. Bizi TOGG’la bir araya getiren Mehmet Çakın Başkanımıza da çok teşekkür ederiz.” dedi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak mehmet çakın Milli togg otomobil yerli