Uşak Belediyesi 2. Çocuk Festivali Başladı

1921
24-04-2017

Uşak Belediyesi, 2’inci çocuk festivali start aldı. Başkan Cahan, “2002’den önce hayal ürünü sayılacak bir çizgi karakterimiz dahi yoktu. Hayal ürünlerimizi dahi emperyalist devletler hazırlıyordu. Çok şükür bugün kendimize has motiflerimiz var. Çocuklarımız kendi kültürümüzle büyüyorlar” dedi

Uşak Belediyesi’nin bu yıl hava muhalefeti nedeniyle, geçtiğimiz hafta ertelediği, 2’inci Çocuk Festivali, Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın da katıldığı yürüyüşle başladı. Uşak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği festival, yoğun talep üzerine geleneksel hale getirildi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl ikinci kez düzenleniyor.

Normal şartlarda geçtiğimiz hafta yapılacak olan ve çocukların merakla beklediği festival, hava muhalefeti nedeniyle 3 gün gecikmeli de olsa başladı. Uşak Belediyesi önünde toplanan çocuklar, Diriliş Ertuğrul’u temsil eden bir gösteri ile festivalin ilk oyununu sergiledi. Aslen Uşaklı olan Diriliş Ertuğrul’un sevilen oyuncusu Mehmet Pala, çocukların bugüne kadar emperyalist devletlerin kendi siyasi ideolojilerini dayatmak için oluşturduğu karakterlerle büyütüldüğünü belirterek, “Artık bunlar yok, bizim kökümüzü yansıtan Ertuğrul’lar, Mete Hanlar ve Fatihler var. Şu anda tamamen Türk yapımı olan ve bizi anlatan karakterlerimiz mevcut. Milli ve manevi değerlere sahip gençlerin yetişiyor olması bizim için gurur verici” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Caha, çocukların milli ve manevi değerler doğrultusunda yetişmesinin önemine değindi. Türkiye’nin emin adımlarla 2023 hedeflerine doğru ilerlediğini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Türkiye, dünyaya yön veren ve yine barışı ve sevgiyi inşa eden bir olacak. Bunlar, bizim yarınımız olan yavrularımızla sağlanacak. Sevgili sinema sanatçımız Mehmet Pala da bunu çok güzel özetledi. Artık, kendi gücünün farkında olan bir toplum haline geldik” dedi.

“Hayal Ürünlerini Dahi Emperyalistler Hazırlıyordu”

2002’den önce çocukların hayal dünyasının hep yabancı karakterlerle doldurulduğunu dile getiren Başkan Cahan, “Toplumsal bazda ilerlemeyi her alanda görüyoruz. Çocuklarımız için hazırladığımız çizgi karakterler de bunun göstergesi. Bu konuda devletimizin ciddi çalışmaları var. TRT, bu işe önem verdi ve bir Çocuk kanalı kurdu. 2002’den önce hayal ürünü sayılacak bir çizgi karakterimiz dahi yoktu. Hayal ürünlerimizi dahi emperyalist devletler hazırlıyordu. Çok şükür bugün kendimize has motiflerimiz var. Tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum ve gönüllerince eğlenerek bu haftanın tadını çıkarmalarını istiyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kortej eşliğinde, Uşak Belediyesi 2. Çocuk Festivali başladı. Festivalin 3 gün boyunca Ata Park’ta devam edeceği bildirildi.

İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 23 nisan çocuk festivali