​Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kurdu

11-04-2016

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kurdu

Uşak Belediyesi kentin sanat değerinin ortaya çıkması adına şehir tiyatrosunu kurdu. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Şehir tiyatromuz ile kentimize daha çok sanat etkinliği sunmakla beraber yeteneklerimizin gün yüzüne çıkmasına vesile olacağız” dedi.

Uşak Belediyesi kültür ve sanatı belediyesi olma sloganıyla çıktığı yolda önemli bir organizasyona daha imza atıyor. Şehir tiyatrolarını kuran Belediye, kentte bu anlamda büyük bir eksikliği giderecek. Bu bağlamda açılan kurslara kısa sürede 150 civarında tiyatro sever katıldı. Sayının daha da artması düşünülürken, yakın zamanda birçok oyunun sahnelenmesi düşünülüyor. Ayrıca tiyatroya gönül verenlerin yeteneklerinin ortaya çıkarılarak ülke çapında Uşaklı tiyatrocuların da var olması hedefler arasında yer alıyor. Açılan tiyatro kursunda bir eğitmen görev yaparken, zaman içinde Uşaklı ünlü tiyatrocuların da desteğinin alınması planlanıyor.

Yerel değerlerimiz ortaya çıkacak

“Kentimizin örnek bir şehir tiyatrosu olmasını istiyoruz” ifadesini kullanan Cahan, bu konuda güzel bir başlangıç yaptıklarını anlattı. Açtıkları kursa kısa sürede yoğun ilgi olduğunu anlatan Cahan, “İlimizde tiyatro sanatının en güzel noktalara gelmesi adına var gücümüzle çalışmaktayız. Bu konuda birçok etkinliği ilimizde icra ettirmekteyiz. Biz daha çok tiyatro etkinliğinin ilimizde sergilenmesini arzu ediyoruz. Bununsa ilimizin yetenekleriyle ortaya çıkmasını arzuluyoruz. Bu nedenle kısa sürede önce kurs açmaya karar verdik. Bu kararımızı hemen işleme koyduk. Kısa sürede 150 civarında tiyatro sever hemşehrimiz ilgi gösterdi” dedi.

Başarılı olacağız

Tiyatro kurslarıyla Uşak’tan yetenekli ünlü sanatçıların çıkmasını düşündüklerini de ifade eden Cahan şunları söyledi: “Belediye olarak kentimizin yeteneklerini ortaya çıkararak ülke çapında sanatçıların olmasını ediyoruz. Bu konuda ülkemizi mal olmuş sanatçıların da desteklerini almak niyetindeyiz. İnanıyoruz ki bu hedefimize ulaşacağız. Kurslarımıza ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz”

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi 5. Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası'nda Kazanan Belli Oldu UŞAK BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI GÜVENLİK KULÜBESİ VE İDARİ BİNADA KULLANILMAK ÜZE Uşak Belediyesi'nden Can Dostlarına Özel Proje ​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliğinin yürürlülük tarihi 31 Mar UŞAK BELEDİYESİ AKMONİA VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI UŞAK BELEDİYESİ SOĞUK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI UŞAK BELEDİYESİ KAÇAK PAZAR YERİNE EL ATTI UŞAK BELEDİYESİ'NDEN ELAZIĞ VE MALATYA'YA YARDIM ELİ UŞAK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARINDA ÖZEL YUVALAR YERLEŞTİRDİ UŞAK BELEDİYESİ 10 HAL DÜKKANINI 10 YILLIĞINA İHALE USULÜ KİRAYA VERECEK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan tiyatro kültür ve sanat şehir tiyatrosu sanatta marka şehir kurs