Uşak Belediyesi'nden Atlı Cirit Spor Kulüplerine Destekler Devam Ediyor

14-12-2018

Kentin değerlerini yaşatmak, tarihi ve kültürel birikimlerini güçlendirmek adına çalışmalarda bulunan Uşak Belediyesi ata sporu ciridi icra eden spor kulüplerine destek vermeye devam ediyor.

Ata sporumuz ciride verdiği desteklerden dolayı takdir toplayan Uşak Belediye Başkanı Avukat Nurullah Cahan makamında ağırladığı Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüplerine körüklü çizme hediye etti. Ciridin geleneksel bir değer olduğunu belirten Başkan Cahan, cirit sporunu tüm Türkiye’ye duyurmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi. Bu sayede amaçlarının Uşak’ta şaha kalkan ciridin, bu şaha kalkışını hızla devam ettirerek Türkiye şampiyonasıyla taçlandırmak istediklerini belirtti.

Başkan Cahan: “Uşak Cirit’le Güzel”

Uşak’ta 30 adet Atlı Cirit Kulübü olduğunu belirten Başkan Cahan, körüklü çizme hediye ettiği 4 spor kulübüyle sohbet ettikten sonra şu açıklamalarda bulundu. “Cirit denilince akla Uşak geliyor ve Uşak Cirit’le güzel. Bu anlamda burada misafir ettiğimiz her arkadaşımız kendi bütçelerinden atlarına bakıyorlar, ata sporumuz ciride sahip çıkıyorlar. Her biri ayrı bir değer. Uşak’ın tüm bölgelerinden vatandaşlarımız var. Ata sporumuz cirit, Uşak’ta her aile bireyinde karşılığını bulan ve sevilerek icra edilen bir sporumuzdur. Biz de kulüplerimiziUşak Belediyesi olarak bugüne kadar destekledik, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz çünkü bu bizim öz kültürümüz ve öz kültürümüzü tüm Türkiye’ye, Orta Asya’ya duyurmak istiyoruz” diyerek yakın zamanda gerçekleşecek final müsabakalarının da Uşak’ta inşa edilen Cirit Sahası’nda yapılacağını belirtti. Başkan Cahan ayrıca kendilerini ziyarete gelen ve bu kültürü yaşatan Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüpleri Başkanlarına teşekkür etti.

Bölme Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Mahmut Gülperi: “ Nurullah Başkanımız Ciriti Hak Ettiği Değerin En Üstünde Tutuyor”

Körüklü çizme desteği alan Diriliş 64, Ulubey, Bölme ve Umut Atlı Cirit Spor Kulüpleri Başkanları, Başkan Cahan’ın ciride verdiği değerin altını çizerken, sporcularının her yıl forma, çizme ve kask gibi gerekli ihtiyaçlarını temin ettiğini ve maddi manevi hiçbir desteği esirgemediğini söyledi. Başkan Cahan’ın bu destekleriyle spor kulüplerinin kendilerini daha değerli hissettikleri belirterek teşekkürlerini sundular.

İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi 2019 Yılı Kadrolu İşçi Alımı Sözlü Sınav Sonuç Tutanakları UŞAK'IN GURURU KARATECİLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDAN DERECE İLE AYRILDI AVRUPA KÜLTÜREL MİRASI GELENEKSEL OKÇULUK EU- ARCHERITAGE PROJESİ'NİN AÇILIŞ TOPLANTISI UŞAK'TA GER UŞAK BELEDİYESİ UMRE YOLCULARINI MEDİNE'YE UĞURLADI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ GENÇLİK ve SPOR BAKANI DR. MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU'NDAN UŞAK'A MÜJDE UTAŞ UŞAKSPOR'A TAZE KAN BAŞKAN CAHAN'A UŞAK AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİNDEN 'TATLI' SÜRPRİZ UŞAK BELEDİYESİ LİSELİ ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRDİ Uşak'ın Gençlerinden, Başkan Cahan'a Teşekkür
uşak uşak belediyesi nurullah cahan destek malzeme cirit