UÅžAK BELEDÄ°YESÄ°'NDEN SOSYETE PAZARI'NA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N BÄ°LGÄ°LENDÄ°RME

27-11-2023

UŞAK BELEDİYESİ’NDEN SOSYETE PAZARI’NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Sosyete Pazarı’nın haksız bir şekilde kapatıldığına yönelik çeşitli iddiaların bazı sosyal medya hesapları ile yayın kuruluşlarında yer alması ve gündemi meşgul etmesi üzerine Uşak Belediyesi bir bilgilendirme yayınladı.

İşletme ile ilgili yasal sürecin uygulandığı belirtilen açıklamada, iş yeri olarak açılan Sosyete Pazarı’nın bir pazar yeri şeklinde faaliyet gösterdiğine işaret edildi. Gerçek veya tüzel kişiler tarafından pazar yeri kurulamayacağına da değinilen açıklamada bu durumun haksız kazanca yol açtığı vurgusu yapıldı.

İşte o açıklama:

Murat T. isimli vatandaşın Belediyemize müracaatı üzerine, ilgili mevzuatlar gereği beyanı esas alınmış ve 13.09.2023 tarihinde tekstil ve züccaciye ürünleri satışı faaliyet konulu iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı düzenlenmiştir.

İşletme 11.11.2023 tarihinde faaliyete geçmiş, yapılan denetimlerde ise Murat T. isimli vatandaşın organizatörlük yaptığı, yönetmeliğe aykırı olarak iş yerini pazarcı esnafına kiraladığı ve pazar yeri olarak faaliyet gösterdiği, bu nedenle haksız kazanç temin ettiği ilgili kamu kurumlarınca yapılan denetimlerde tespit edilmiştir.

Pazar yerleri hakkında yönetmelik gereğince; pazar yerleri, imar planında belirlenmiş alanlarda bu yönetmelikte belirtilen asgari koşulları taşıyacak şekilde belediyeler tarafından kurulur. Gerçek veya tüzel kişiler tarafından pazar yeri kurulamaz.

İlgili mevzuatlar gereğince; 20.11.2023 tarihinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatına aykırı faaliyette bulunan işletmenin ruhsatı iptal edilmiştir.

Belediyemizin ruhsat iptal işlemi ile ilgili olarak da, 24.11.2023 tarihinde Uşak İdare Mahkemesi; söz konusu işletmenin yürütmeyi durdurma talebini reddetmiştir.

Yine aynı işletmenin Afyonkarahisar ilinde de faaliyeti aynı nedenlerle sonlandırılarak iş yeri açma ve çalışma ruhsatı mahkeme kararı ile iptal edilmiştir.

İşletme sahibinin beyanlarına yönelik gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Konu hakkında gerçekler çarpıtılarak yapılan paylaşımlara ve yayınlara itibar edilmemesi amacıyla kamuoyuna önemle duyurulur.

Son Düzenlemeler: 27 Kasým, 2023
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ'NİN BORÇLARI AÇIKLANDI BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak uşak belediyesi mehmet çakın Sosyete Pazarı Sosyete