UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI

1-03-2024

Kentin dört bir noktasında bir yandan halkın ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımlar yapan, diğer yandansa dönüşüm odaklı adımlar atan Uşak Belediyesi, bu dönem hayata geçirdiği kapsamlı üç projenin resmi açılışını yapmaya hazırlanıyor. Vatandaşların büyük bir heyecan ve ilgiyle karşıladığı projeler, son hazırlıkların tamamlanmasıyla düzenlenecek coşkulu programlarla hizmete sunulacak.

Üç gün art arda yapılacak programlarda; 2 Mart Cumartesi günü saat 16:00’da Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisi’nin, 3 Mart Pazar günü saat 15:30’da Dikilitaş Millet Bahçesi’nin, 4 Mart Pazartesi günü saat 16.30’da Genç Kuşak Akademi’nin açılışı gerçekleştirilecek. Programlarda çeşitli ikramlar ve renkli etkinlikler vatandaşlarla buluşacak.

Doğaseverlerin Buluşma Noktası

Yeşil Karaağaç köyü yakınında bulunan; kirli görüntüye ve tenha bir yapıya sahip olan 450 bin metrekare büyüklüğündeki alan, Uşak Belediyesinin yaptığı rekreasyon çalışmaları sonrasında yeni bir kimlik kazanmıştı. Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde yapılan çalışmalar dahilinde ise bölge; seyir terası, fotoğraf çekim ve kamp alanları, çocuk oyun parkı, kamelya gibi çeşitli aktivite alanlarıyla donatıldı. Gurbetçi Festivali ile hizmete açılan Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’ne bir de sosyal tesis yapacaklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, kısa süre içerisinde projeyi tamamlayarak Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nin en güzel noktasına bir tesis kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ve göl manzarası eşliğinde lezzetli yemeklerin yenildiği Yeşil Karaağaç Sosyal Tesisi; ailelerin, arkadaşların yeni toplanma noktası, hoş sohbetlerin ve güzel buluşmaların adresi haline geldi. Yaz kış demeden misafirlerine hizmet vermeye devam edecek olan tesis; 1000 metrekarelik açık alana, mescide ve otoparka sahip. 250 metrekarelik kapalı alanı içerisindeki ahşap iç dizaynı sayesinde misafirlerine otantik bir ortam sunan sosyal tesis, gündüz sahip olduğu muhteşem manzaranın yanı sıra, modern aydınlatmaları sayesinde gece de misafirlerine görsel bir şölen sunuyor.

Dikilitaş Mahallesi’nde Büyük Yatırım

1. Etap olarak yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalar sonucunda yepyeni bir yeşil alana dönüşerek vatandaşlara kapılarını açan Dikilitaş Millet Bahçesi, sağladığı imkanlar ve görsel güzellikleriyle göz dolduruyor. Her ihtiyacı karşılayan alanlarıyla günün her saati canlı olacak bölgede; kamelyalar, 200 metrekarelik bir süs havuzu, 500 metrekarelik çocuk oyun alanı, 300 metrelik yürüyüş ve koşu parkurunun yanı sıra spor aletleri bulunuyor. Öte yandan peyzaj çalışmaları ve modern kent mobilyalarıyla görsel açıdan öne çıkan Dikilitaş Millet Bahçesi; modern yapısı ve donanımı ile gençlerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir etüt merkezine ve vatandaşların sosyalleşirken keyifli vakit geçirebileceği sosyal tesise ev sahipliği yapıyor.

Sağlam Temeller Akademi’de Atılıyor

Uşak Belediyesi tarafından bir süre önce yapımı tamamlanarak hizmete açılan Genç Kuşak Akademi; öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak zengin donatılarıyla, 1200 metrekarelik alanda 2 katlı yapısıyla hizmet veriyor. 64 kişilik kütüphanesi, çeşitli aktivitelerin yapılacağı atölye odaları ve üniversite sınavına hazırlanan gençlerin kurs alırken kullanması adına son teknoloji akıllı tahtalarla hazırlanan 7 adet sınıfı ile gençlerin uygun koşullarda ders çalışmasını sağlayan Akademi, kafeteryası ile de gençlerin sosyalleşmesine fırsat sunuyor. Okumayı seven, kültürel birikimini artırmak isteyen ve öğrenip keşfetmeye açık olan gençleri bünyesinde ağırlayan Genç Kuşak Akademi binası modern ve geniş yapısıyla sabah 09.00 ila 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

İlgili İçerikler: 02.05.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı Mesudiye Köyünden, Mustafa Uçar Ulucak Köyünden, Döne Çakmak BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Merkez Üçkuyular Köyü'nden Ali Özer UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR
uşak uşak belediyesi karaağaç mahallesi mehmet çakın Yeşil Karaağaç dikilitaş millet bahçesi sosyal tesisler