"UŞAK'IN SESLERİ" ÇÖZÜM İÇİN BULUŞTU

2-06-2021

Sahnelerin tozu Uşak Belediyesi’yle alınacak

Sanat can bulacak pandemi sahnelere veda edecek

Uşak Belediyesi, Pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerden olan müziğin yereldeki temsilcilerini Atatürk Kültür Merkezi’nde buluşturdu. Uşak’ın Sesleri Projesi kapsamında,Uşak müzik sektöründen Kovid-19’un izlerini silmek adına düzenlenen toplantı bizzat Başkan Çakın öncülüğünde gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgını dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de sahne sanatlarını olumsuz etkiledi. Sahnelerden uzak kalan çok sayıda müzisyen önemli bir gelir kaybı yaşadı.Bir nebze de olsa bu olumsuzluklara karşı müzik emekçilerinin yanında olmak isteyen Uşak Belediyesi, Kültür ve Sosyal İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde “Uşak’ın Sesleri” projesini hayata geçirdi.

Şehirdeki müzik temsilcilerinin tamamını bir araya getiren projenin başındaysa bizzat Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın yer aldı. Başkan Çakın’ın öncülüğünde düzenlenen ve Uşaklı müzisyenlerin katıldığı ilk toplantı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çakın, müzik sanatçılarını desteklemeyi amaçladıkları projeyleUşak’ta sahnelerin yeniden renkleneceği müjdesini verdi.

MÜZİSYENLER SAHNEYE UŞAK HALKI MÜZİĞE KAVUŞACAK

Toplantıda konuşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, müzik emekçilerinin sahneye kavuşmasını arzuladıklarını, bu zorlu sürecin en iyi şekilde geride bırakılması için onların yanında olduklarını paylaştı.

Yapılan proje ile hem müzisyenlerin sahneyle hem de Uşak halkının yeniden müzikle buluşacağını kaydeden Mehmet Çakın, “Uzun bir süredir evlerine kapanan ve tedbirlere uyan kıymetli vatandaşlarımızın sıkıldığını biliyor, bu vesileyle hastalığın üzerimizde bıraktığıruhsal izleri de silmek istiyoruz. Pandemi sürecinin başında tüm unsurlarıyla yenilediğimiz ve hazır hale getirdiğimiz Huzur Park’taki Açık Hava Tiyatromuz artık özlediğimiz coşkuya ev sahipliği yapacak. Tamamen ücretsiz olarak düzenleyeceğimiz halk konserleriyle notaların yeniden can, şehrimizin de neşe kazanmasını diliyoruz.Bu proje kapsamında yapılan konserler de canlı olarak sosyal medya hesaplarımız üzerinden halkımızla buluşturulacak. Güzel birlikteliklerin umut dolu yarınlar anlamını taşıdığı düşüncesiyle, katılım sağlayan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sürece dair bilgilendirmelerinin ilerleyen süreçlerde yapılacağı belirtildi.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU AĞAÇLAR BU KEZ ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR SÖZÜ VERİLEN TİCARET MERKEZİ UŞAKLILARLA BULUŞTU MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
uşak uşak belediyesi müzik destek toplantı mehmet çakın