​Uşaklı Ciritçiler Kentin Gururu Oldu

16-11-2015

Uşaklı Ciritçiler Kentin Gururu Oldu

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası’na Uşak’tan katılan Bir Eylül Atlı Cirit Spor Takımı Türkiye ikincisi oldu. Belediye Başkanı Nurullah Cahan “Desteklerimiz ile ciritte gelecek yıllarda en iyi yere ulaşacağız” dedi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'nı sona erdi. İstanbul Kağıthane’de yapılan şampiyonada kazanan ise finalde Uşak Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü'nü mağlup eden Erzurum Kombina Atlı Cirit Spor Kulübü oldu. Müsabakalara ev sahipliği yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, birinci olan ve dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını takdim etti.  Uşak takımları ise tarihinde bu denli büyük bir başarı elde ettiklerinden dolayı mutlu olurlarken, kaçan şampiyonluk için üzüldüler.

Hem sevinç hem üzüntü

Alınan sonuçla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ciritte alınan başarıdan dolayı memnun olduklarını belirtti. Cahan şunları kaydetti: “İlimiz ciridin simge kentlerinden birisi olmasına rağmen maalesef bugüne kadar Türkiye Şampiyonluğu elde edememiş. Yaklaşık 20 yıldan bu yana devam eden bu durumu bu yıl şampiyonada finallere kalan iki takımımızdan birisiyle aşmayı hedeflemiştik. İlimize yakışan mücadelelerin ardından finale kalmamıza rağmen birinciliği elde edemedik. Fakat gösterilen performans önümüzdeki yıllar için bizlere umut verdi. Her ne kadar 2015 yılında ikinci olsak da seneye şampiyonluğu alıp Erzurum’un kupa üstünlüğüne son vereceğiz”.

Destekler sürecek

Uşak’ta ciride desteklerin süreceğini aktaran Cahan, “Desteklerimizle atalarımızdan bize yadigar kalan geleneksel sporumuzu nesilden nesile yaşatacağız. Türkiye’nin en çok atlı spor kulübüne sahip olan ilimiz, bu konuda marka olma özelliğini koruyacak. Kurumsal desteklerle hedeflerimize ulaşacağız. Bütün projeleri çalışmalarını ise bu işe gönül verenlerle ortak akıl ile yapacağız. Biz tekrar şampiyonada finale kalan ve ikinci olan Bir Eylül Atlı Cirit Takımımıza ve üçüncülük başarısı elde eden Akse Atlı Cirit Takımımıza teşekkür ederiz “dedi.

İlgili İçerikler: KENTİN TARİH BEŞİĞİ ÖDÜLLE TAÇLANDI UŞAK RENKLİ BİR 19 MAYIS ETKİNLİĞİNE SAHNE OLDU UŞAK BELEDİYESİ 4. TİYATRO FESTİVALİ'NE KATILACAK EKİPLER BELLİ OLDU Uşak Belediyesi 5. Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası'nda Kazanan Belli Oldu Uşak Belediyesi Geleceğe Yapılan Yatırıma Destek Oldu CUMHURİYET TENİS TURNUVASI'NIN KAZANANLARI BELLİ OLDU AB'NİN FİNANSÖR, UŞAK BELEDİYESİ'NİN KOORDİNATÖR OLDUĞU PROJENİN TOPLANTISI İRLANDA'DA YAPILACAK İstenen Tablo Uşak Belediyesi ile Gerçek Oldu Uşak Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları Belli Oldu UŞAK'IN GURURU KARATECİLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI'NDAN DERECE İLE AYRILDI
uşak belediyesi nurullah cahan belediye cirit şampiyona kağıthane gurur bir eylül akse