Uşak'tan çıkan yardım TIR'ları Sahiplerine Teslim Edildi

6-04-2018

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Belediyesi, Türk Kızılayı ve Kardeşlik Platformu ile 35 STK ve kamu kuruluşunun ortaklığında toplanan, içerisinde 5 bin battaniye, 4 ton tarhana ve 6 ton kuru gıda olan TIR'lardaki paketleri sahiplerine ulaştırdı.

Savaş mağduru halka ve güvenlik güçlerine destek olmak amacıyla ilk olarak Kilis'e giden Başkan Cahan’ın ikinci durağı Reyhanlı oldu. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sarıhan ile bir araya geldi. Reyhanlı Belediyesi ziyareti sonrası, Suriyelileri Kalkındırma ve Toparlama İnsani Yardım Derneği, yetimhane ve sivil hastane ziyaretleri gerçekleştiren Cahan buralarda vatandaşlarla sohbet ederek yaşadıkları süreçleri dinledi. Özellikle hastahane ziyaretinden dolayı büyük bir memnuniyet duyan yaralılar, "Kilometrelerce yolu destek için gelmiş olmanız bizlere yeter" mesajı verdi. Daha sonra Hatay'ın Reyhanlı ilçesine ulaşan yardım TIR'ları karşılandı.

Yardımları bizzat teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, terör karşısında bir ve bütün olduklarına vurgu yaptı. Hiç kimsenin sağlanan dayanışma kültürünü aşarak Türkiye'ye zarar veremeyeceğinin altını çizen Cahan, "Kentimizden halkımız tarafından toplanan yardımları savaşın mağdurlarına ulaştırdık. Kış şartlarının etkisini azaltmak, yaralarını biraz olsun sarabilmek düşüncesiyle teslim ettiğimiz battaniye, tarhana ve kuru gıdadan oluşan emanetlerimiz gönül bağımızı pekiştirecek. Yardımlar toplandıkça ulaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

Cahan: Yardımlaşma, güzel yarınların inşası demektir

Zeytindalı Harekatındaki başarıyı işaret eden Başkan Cahan, "Afrin terör örgütlerinden temizlendi. Sınır bölgelerimizde güvenlik sağlandı. Ve teröre karşı yapılan bu çıkartma devam ederken, bizlerin de yüreği Mehmetçiğimizle olacak. Mazlum her kim ve nerede olursa olsun Türkiye olarak, Uşak olarak onlarla olacağız. Yardımlaşma kültürümüz var oldukça, güzel bir gelecek hayalimiz de daim olacak." açıklamalarına yer verdi. Yetimhane ziyaretine de değinen Cahan, "Yetim gülerse dünya güler. Onlar bizlere Allah'ın emanetidir." ifadelerini paylaştı.

Uşaklı Mehmetçiğe Uşakspor Forması

Hatay Kırıkhan’da görev yapan Uşaklı Uzman Çavuş Halit Öztürk ile bir araya gelen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, hemşehrisine Uşakspor forması hediye etti. Türkiye'nin bekası ve bölgenin huzuru için fedakârca çalışan tüm güvenlik güçlerine yönelik teşekkürlerini sunan Cahan zaferlerin daim olması temennisinde bulundu. Daha sonra kurban kesimi yapıldı ve Cahan Afrin'de görev yapan Mehmetçikle akşam yemeği yedi.

İlgili İçerikler: UŞAK'TAN BESNİ'YE GÖNÜL BULUŞMASI Teslime Arıkan Numan Yardımcı UŞAK'TAN YÜKSELEN DEĞERLİ SES HAYRANLARIYLA BULUŞACAK GENÇ KUŞAK'TAN UŞAK'A YEŞİL HAZİNE Sami Yardım Teslime Türkmen Teslim Kaygısız Yarışma Teslim Şartlarının Güncellemesi Yayalaştırılan Sokaklar Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Teslime Gelmez
uşak uşak belediyesi nurullah cahan afrin yardım tırı mazlum vefalı belediye